Προοπτικές για Πειραιώς από Morgan Stanley και Goldman

Προοπτικές για Πειραιώς από Morgan Stanley και Goldman

Εύσημα για τα αποτελέσματα της Πειραιώς από την Μοrgan Stanley, δίνοντας στη μετοχή αξιολόγηση overweight, δηλαδή υπερεπένδυση

Προοπτικές για Πειραιώς από Morgan Stanley και Goldman
Εύσημα για τα αποτελέσματα της Πειραιώς από την Μοrgan Stanley, δίνοντας στη μετοχή αξιολόγηση overweight, δηλαδή υπερεπένδυση.

Χαρακτηρίζει αξιόπιστα τα μηνύματα της τηλεδιάσκεψης με το μάνατζμεντ για τον έλεγχο της πορείας των κόκκινων δανείων και της ρευστότητας ειδικότερα.

Εμμένει στη μείωση των κόκκινων δανείων, αναφέροντας ότι στόχος της τράπεζας είναι να τα μειώσει φέτος κατά ένα δισ. και να βελτιώσει τη ρευστότητα. Η τράπεζα επιστρέφει στην διατραπεζική των ρέπος με προοπτική πρόσβασης σε 10 δισ. από τις δημοπρασίες της ΕΚΤ στα TLTRO 2. Κερδοφορία και υψηλός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας στο 16,7% ολοκληρώνουν την εικόνα. Δίνει τιμή-στόχο για την μετοχή τα 0,46 ευρώ.

Σε ανάλυσή της η Goldman σημειώνει ότι η Πειραιώς εκτιμά ότι θα πάρει το 30% από τις καταθέσεις που θα επιστρέψουν στο σύστημα ύψους 10 δισ. όπως υπολογίζει για φέτος και κυρίως από το β' εξάμηνο.

Η εξάρτηση του ομίλου από το Ευρωσύστημα είναι στα 29 δισ, από τα οποία τα 16,1 αφορούν ELA. Οι εγγυήσεις από τον πυλώνα 2 έπεσαν στα 1,75 δισ. τον Μάρτιο από 10,4 δισ. τον Δεκέμβριο.
Κλείσιμο

Όπως σημειώνει η Goldman, η εθελουσία αναμένεται να φθάσει στα 1.000 άτομα.

Διατηρούμε ουδέτερη σύσταση για την τιμή, λέει ο οίκος, με τιμή-στόχο τα 0,35 ευρώ. Η μετοχή διαπραγματεύεται στο 0,3 της λογιστικής αξίας με προοπτικές 2016 και 7,2 φορές τα προσδοκώμενα κέρδη του 2018.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης