Σπίρτζης: Στη διαιτησία παραπέμπει τους εργολάβους για τα Τέμπη

Σπίρτζης: Στη διαιτησία παραπέμπει τους εργολάβους για τα Τέμπη

Τους προηγούμενους μήνες το υπουργείο μιλούσε για πιθανή παράδοση το α' τρίμηνο του έτους, φαίνεται όμως ότι... έπεσαν έξω

Σπίρτζης: Στη διαιτησία παραπέμπει τους εργολάβους για τα Τέμπη
Σε διαιτησία με επίκληση την προστασία των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, παραπέμπει ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών κ. Χρίστος Σπίρτζης την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», αμφισβητώντας έκθεση του ανεξάρτητου μηχανικού με την οποία ζητείται συνολική επιμήκυνση του χρόνου παράδοσης του έργου το Μάρτιο του 2017, όταν με βάση τις αναθεωρημένες συμβάσεις προβλεπόταν για το καλοκαίρι της τρέχουσας χρονιάς.

Σε έγγραφο που αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια και φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού, το υπουργείο δεν αποδέχεται τις αιτιάσεις του ανεξάρτητου μηχανικού και παραπέμπει την υπόθεση σε Επιτροπή Επίλυσης Τεχνικών Διαφορών (διαιτησία), απορρίπτοντας έγγραφό του ανεξάρτητου μηχανικού, το οποίο καθόριζε δύο νέες τμηματικές προθεσμίες για την παράδοση του οδικού άξονα «Μαλιακός - Κλειδί» ως εξής: Για τις τρεις σήραγγες των Τεμπών που αποτελούν τα νέα τμήματα του έργου, παράταση της 5ης και τελευταίας αποκλειστικής προθεσμίας για τις 5 Οκτωβρίου του 2016.

Τους προηγούμενους μήνες το υπουργείο μιλούσε για πιθανή παράδοση το α' τρίμηνο του έτους, φαίνεται όμως ότι... έπεσαν έξω. Αντίστοιχα, για τα παλαιά τμήματα του έργου (εργασίες σε γέφυρες, νέους κόμβους, κ.α) η νέα προθεσμία ορίζεται για το Μάρτιο του 2017.

Το υπουργείο εμφανίζεται αποφασισμένο να σκληρύνει τη στάση του προς τους παραχωρησιούχους που θεωρεί ότι ενώ κατηγορούν το δημόσιο για αθέτηση συμβατικών υποχρεώσεων (μη καταβολή χρηματοδοτικής συμβολής στα έργα, απαλλοτριώσεις κ.α) στην ουσία εμφανίζονται και οι ίδιοι ασυνεπείς με τις συμβάσεις που υπέγραψαν, με σημαντικές αποκλίσεις στην πρόοδο των εργασιών.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης