Απαγορεύεται η πώληση ακινήτου αν δεν εξοφληθεί ο ΕΝΦΙΑ

Απαγορεύεται η πώληση ακινήτου αν δεν εξοφληθεί ο ΕΝΦΙΑ

Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει πως οι οφειλές που συσσωρεύονται πάνω στα ακίνητα, τα θέτουν «εκτός αγοράς» και οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει πρώτα οι ίδιοι να φροντίσουν να πληρώσουν τους φόρους 

Απαγορεύεται η πώληση ακινήτου αν δεν εξοφληθεί ο ΕΝΦΙΑ
"Απαγορευτικό" σε όσους ιδιοκτήτες σχεδίαζαν να πουλήσουν ακίνητα για να μην επιβαρύνονται από φόρους και χαράτσια, βάζει η εφορία. Με έγγραφό της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων υπενθυμίζει πως κανείς δεν θα μπορεί να μεταβιβάζει ακίνητο, αν δεν έχει πληρώσει πρώτα τον ΕΝΦΙΑ, τα εκκαθαριστικά του οποίου αναμένεται να εκδοθούν σε λίγες εβδομάδες.
 
Με βάση πρόσφατους νόμους, η Διεύθυνση Κεφαλαίου του υπουργείου Οικονομικών τονίζει ότι πριν την υπογραφή συμβολαίων, ο συμβολαιογράφος «υποχρεούται να συντάξει σχέδιο συμβολαιογραφικού εγγράφου, το σχέδιο θα πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται, δηλαδή θα πρέπει να μνημονεύεται το πιστοποιητικό ΕΝ.φ.Ι.Α., χωρίς βέβαια την αναγραφή του συγκεκριμένου πιστοποιητικού και την επισύναψη αυτού, ώστε, κατά τη σύνταξη του οριστικού συμβολαίου να συμπληρωθεί μόνο ο αριθμός αυτού και να επισυναφθεί τούτο».
 
Στην πράξη όμως, η εφορία δεν θα δίνει πιστοποιητικό ενημερότητος για ακίνητο που μεταβιβάζεται, αν δεν έχουν εξοφληθεί οι φόροι ακινήτων που το βαρύνουν. Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει πως οι οφειλές που συσσωρεύονται πάνω στα ακίνητα, τα θέτουν «εκτός αγοράς» και οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει πρώτα οι ίδιοι να φροντίσουν να πληρώσουν τους φόρους –έως και μια πενταετία πριν- οι οποίοι προκύπτουν για το κάθε ακίνητο.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης