Πάμε σινεμά: Οι πρεμιέρες της εβδομάδας

Πάμε σινεμά: Οι πρεμιέρες της εβδομάδας

Δείτε τρέιλερ και κριτική

Πάμε σινεμά: Οι πρεμιέρες της εβδομάδας
3/5 Μαζί ή τίποτα (In the Fade)
Του Φατίχ Ακίν.Δραματική, 2017, Γερμανία/Γαλλία, 106’.Με τους: Νταϊάν Κρούγκερ, Ντένις Μοσκίτο

Η ανάνηψη του Φατίχ Ακίν: μετά τα απερίγραπτα «Η μαχαιριά» και «Βερολίνο, αντίο» ο πολυ-βραβευμένος σκηνοθέτης επιστρέφει έχοντας ανακτήσει σχεδόν πλήρως τις αισθήσεις και τη διαύγειά του με μια ιστορία επίκαιρη και σημαντική, τόσο για τη σύγχρονη Γερμανία όσο και διεθνώς. Ακολουθώντας μια Γερμανίδα, η οποία χάνει τον Κούρδο άντρα της και το παιδί τους, ο Ακίν μιλάει εκ πείρας: ως Τούρκος μεγαλωμένος στη Γερμανία έχει βιώσει (και βιώνει) ο ίδιος το ρατσισμό και τη βία.

Κλείσιμο


Εδώ βασίζεται στην πραγματική ιστορία τριών νεο-ναζί που είχαν δολοφονήσει δέκα διαφορετικούς ανθρώπους μέσα σε δέκα χρόνια, αλλά η ταινία του είναι προσωπική, εστιάζει ξεκάθαρα πάνω στη μητέρα και την απώλειά της. Και όσο παραμένει έτσι, είναι και αποτελεσματική, με ρεαλιστική την απεικόνιση του πένθους. Χωρίζοντας την πλοκή σε τρία κεφάλαια (τα οποία ανέκαθεν του άρεσαν) - Οικογένεια, Δικαιοσύνη, Θάλασσα – ο Ακίν χάνει στο δεύτερο την ένταση που είχε κατακτήσει με το πρώτο.

Οι σκηνές του δικαστηρίου τραβάνε μακριά και αποδυναμώνονται από έναν αμήχανο ρυθμό και τον ιδιαιτέρως σατανικό συνήγορο που πληροί όλα τα κλισέ του... σατανικού συνηγόρου. Εμφανίζεται και ο Γιάννης Οικονομίδης, ο Έλληνας σκηνοθέτης («Σπιρτόκουτο»), σε ρόλο έκπληξη που επιτρέπει το πέρασμα στο τρίτο κεφάλαιο και την Ελλάδα. Δε χρειάζεται άλλες λεπτομέρειες, το μόνο που πρέπει να σημειωθεί είναι πως σε όλα τα παραπάνω και πέρα και πάνω από οποιαδήποτε κοιλιά η αδυναμία, η Νταϊάν Κρούγκερ είναι η μόνη σταθερά.

Στην καλύτερη ερμηνεία της ζωής της, η Γερμανίδα σηκώνει όλη την ταινία και ανατρέπει οποιαδήποτε προκατάληψη μπορεί να είχε χτιστεί σε σχέση με τις ικανότητές της ως τώρα. Αλήθεια. Κέρδισε και το βραβείο ερμηνείας στις Κάνες, που δε σημαίνει απαραίτητα κάτι. Δείτε την και αναθεωρήστε, ελπίζω όχι μέχρι νεοτέρας.











Παίζεται
Αθήνα

Ιντεάλ, Νιρβάνα Cinemax Cyta, Βάρκιζα 2, Ατλαντίς 1, ΑθήναιονCinepolis 3,Village 15 Cinemas @ The Mall 6, Διάνα, Κηφισιά Cinemax Cyta 1, Άτταλος Digital Cinema, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta 4, ΣινεάκΔημ/κόςΚιν/φος, Village Shopping and More 17, Αίγλη 1 (Χαλάνδρι)

Θεσσαλονίκη
Κολοσσαίον, Ολύμπιον

3/5 Mudbound: Δάκρυα στοΜισισιπή (Mudbound)
ΤηςΝτιΡις.Δραματική, 2017, ΗΠΑ, 134’. Με τους: Γκάρετ Χέντλαντ, Τζέισον Μίτσελ, Κάρι Μάλιγκαν, Τζέισον Κλαρκ


Τέσσερις υποψηφιότητες Όσκαρ για τη δραματική ταινία της Ντι Ρις, η οποία ενώνει τις ιστορίες διαφορετικών ανθρώπων σε μια μικρή πόλη του Μισισιπή λίγο πριν και λίγο μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Αν το ζητούμενο είναι η ισοτιμία, η Ρις την προσεγγίζει με ενδιαφέρον τέχνασμα, παρέχοντας φωνή σε καθέναν από τους πρωταγωνιστές. Η μαύρη οικογένεια Μίτσελ και η λευκή οικογένεια ΜακΆλαν ζουν σε κοντινή απόσταση με όσα τους ενώνουν και τους χωρίζουν στη Νότια Αμερική του ’40, με ένα μέλος της καθεμίας να υπηρετεί στον πόλεμο.

Εκεί που η Ρις χάνει την ισορροπία είναι στο σενάριο, το οποίο ευνοεί τον εμφανώς γυαλισμένο διάλογο και τη ροπή προς το μελόδραμα, καταλήγοντας σε κάποια κλισέ της πλοκής, όπως το ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα στα δυο αδέρφια και τη γυναίκα του ενός. Κι αν ο δραματικόςυπερτονισμός βαραίνει την υπόθεση, η υπέροχη τελευταία σκηνή έρχεται ευτυχώς να αναπληρώσει. Πολλά τα δάκρυα στο Μισισιπή.










 
Παίζεται
Αθήνα
Έλλη, Δαναός 2, Βάρκιζα 2, Ατλαντίς 2, Ταινιοθήκη 1, ΑθήναιονCinepolis 2, ΆνοιξηΔημ/κόςΚιν/φος
Θεσσαλονίκη
Μακεδονικόν



2/5 Αναχώρησηγια Παρίσι 15:17 (The 15:17 to Paris)
Του ΚλιντΊστγουντ.Δραματική, 2018, ΗΠΑ, 94’.Με τους: Άλεκ Σκαρλάτος, Άντονι Σάντλερ, Σπένσερ Στόουν


Ο Κλιντ Ίστγουντ αφηγείται την πραγματική ιστορία της τρομοκρατικής επίθεσης στο τρένο Thalys #9364 στις 21 Αυγούστου του 2015 με προορισμό το Παρίσι. Ο Ίστγουντ έχει καταπιαστεί πολλές φορές με πραγματικά γεγονότα, αυτή τη φορά όμως επιλέγει για πρωταγωνιστές τους ίδιους τους ανθρώπους που επενέβησαν και έσωσαν τους επιβάτες από την επίθεση.Το ότι οι Άλεκ Σκαρλάτος, Άντονι Σάντλερ και Σπένσερ Στόουν υποδύονται τον εαυτό τους όμως δεν προσδίδει περισσότερη αληθοφάνεια στην ιστορία, αλλά μια αμηχανία – κυρίως επειδή το σενάριο δεν τους βοηθάει καθόλου.




Παίζεται
Αθήνα
Κινηματοθέατρα ΛάμπροςΚωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου 1, Αθήναιον 1, Village Cinemas Athens Metro Mall Αγ.Δημήτριος 5, Νανά Cinemax Cyta 6, ΑθήναιονCinepolis 1, Μαρία Έλενα-Όναρ Δημ/κόςΚιν/φος, Odeon Escape 7, Odeon Starcity 10, Village 15 Cinemas @ The Mall 5,13, Κηφισιά Cinemax Cyta 2, Τρία Αστέρια 3D Digital 1, Village 9 Cinemas @ Faliro 7,8, Village 5 Cinemas Παγκράτι 5, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta 2,4, Όσκαρ Digital, West City 2,4, Village Shopping and More αίθ. 1,8,10, Αίγλη 2 (Χαλάνδρι), ΆνοιξηΔημ/κόςΚιν/φος 1

Θεσσαλονίκη
Village Centre 7,10, Cineplexx One Salonica 4, Odeon Πλατεία 2, Odeon Μακεδονία 10, Φαργκάνη Art



Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα (Tadeo Jones 2: El secreto del Rey Midas) 
Των Νταβίντ Αλόνσο &Ενρίκε Γκάτο. Κινούμενα σχέδια, 2017, Ισπανία, 85’. Με τις φωνές των: Όσκαρ Μπαρμπεράν, Μισέλ Τζένερ


Σίκουελ για τον άχαρο εξερευνητή Ταντ, ο οποίος καλείται να σώσει την αγαπημένη του από τα χέρια ενός εκατομμυριούχου που ψάχνει το περιδέραιο του Μίδα.





Παίζεται
Αθήνα

Κινηματοθέατρα ΛάμπροςΚωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου 1, Αθήναιον 2, Βάρκιζα 1, Village Cinemas Athens Metro Mall Αγ.Δημήτριος 2,3, Νανά Cinemax Cyta 1,2, ΑθήναιονCinepolis 1, Μάγια, Μαρία Έλενα-Όναρ Δημ/κόςΚιν/φος, Odeon Escape 4,5, Odeon Starcity 3,4, ΆρτεμιςΔημ/κόςΚιν/φος, Village 15 Cinemas @ The Mall 2,5,12, Κηφισιά Cinemax Cyta 2, Κηφισιά Cinemax Class Cyta, Novacinema Odeon Μαρούσι 3, Τρία Αστέρια 3D Digital 1, Cinerama Digital Cinema, Village 9 Cinemas @ Faliro 1,5,7, ΣπόρτιγκΔημ/κόςΚιν/φος 1, Village 5 Cinemas Παγκράτι 1,5, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta 4, Ζέα Digital Cinema, Φοίβος, West City 1, Village Shopping and More αίθ. 1,3,4,6,19, Δημ/κόςΚιν/φοςΌνειρο, Αίγλη 2 (Χαλάνδρι), ΣινέΧολαργός, ΆνοιξηΔημ/κόςΚιν/φος 2

Θεσσαλονίκη
Village Centre 3,5,7,9, Cineplexx One Salonica 3,4, Odeon Πλατεία 3,4, Odeon Μακεδονία 2,7


Ταξιδεύοντας με τονεχθρό μου (Hostiles)
Του Σκοτ Κούπερ.Δραματική, 2017, ΗΠΑ, 134’. Με τους: Κρίστιαν Μπέιλ, Ρόζαμουντ Πάικ, Γουές Στάντι

Το 1892 ένας λοχαγός συνοδεύει, κόντρα στη θέλησή του, τον αιώνιο εχθρό του, τον ετοιμοθάνατο αρχηγό της φυλής Τσεγιέν και την οικογένειά του πίσω στη γη τους. Στην εξαντλητική πορεία συναντούν μια νεαρή χήρα, της οποίας η οικογένεια δολοφονήθηκε. Μαζί, συμμαχούν για να ξεπεράσουν μια σειρά από κινδύνους και εχθρούς.







Παίζεται
Αθήνα
Odeon Όπερα 1, Γαλαξίας 3D Digital 1,2, Νανά Cinemax Cyta 6, ΝovacinemaΓλυφάδα Odeon 1, Odeon Escape 6, Odeon Starcity αίθ. 7, Novacinema Odeon Μαρούσι 2, Τρία Αστέρια 3D Digital 2, ΑλίκηΔημ/κόςΚιν/φος, Cinerama Digital Cinema, ΣπόρτιγκΔημ/κόςΚιν/φος 2, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta 3, West City 3, Village Shopping and More 16

Θεσσαλονίκη
Βακούρα 1, Odeon Πλατεία 4, Odeon Μακεδονία 9


Κάθε μέρα, μια άλλη μέρα (Every Day)

Του ΜάικλΣάκσι.Φαντασίας, 2018, ΗΠΑ, 95’. Μετους: Ανγκουρί Ράις, Μαρία Μπέλο

Βασισμένο στο best-seller του Ντέιβιντ Λέβινταν, το «Κάθε μέρα, μια άλλη μέρα» αφηγείται την ιστορία μιας 16χρονης, η οποία ερωτεύεται μια μυστήρια ψυχή που λέγεται «Α» και αλλάζει ξενιστή, περνά δηλαδή σε διαφορετικό σώμα, κάθε μέρα. Παρακαλώ;







Παίζεται
Αθήνα
Νανά Cinemax Cyta 5, Odeon Escape 7, Odeon Starcity 1,9, Village 15 Cinemas @ The Mall 1, Village Shopping and More 18

Θεσσαλονίκη
Village Centre 1, Cineplexx One Salonica 6, Odeon Πλατεία 8, Odeon Μακεδονία 4,6

Μαζί τα φάγαμε

ΤουΣτράτου Μαρκίδη.Κωμωδία, 2018, Ελλάδα, 130΄.Με
τους: Αντώνη Καφετζόπουλο, Μπέσυ
Μάλφα


Ο Σωτήρης Παπακώστας εργάζεται ως υπεύθυνος προμηθειών σε έναν γνωστό και μεγάλο Δημόσιο Οργανισμό.Είναι απόλυτα έντιμος και ευσυνείδητος υπάλληλος, συνεπής σε όλα του τα καθήκοντα.Η γυναίκα του Γκέλλυ έχει συμβιβαστεί με τις αρχές του άντρα της αλλά ταυτόχρονα η καθημερινότητά της είναι δύσκολη αφού τα οικονομικά τους πάνε από το κακό στο χειρότερο.Μια μέρα οι προϊστάμενοι του άντρα της την πείθουν να του υποδείξει εμμέσως έναν δικό τους προμηθευτή, μετ ο αζημίωτο φυσικά.Η Γκέλλυ τα καταφέρνει και από εκείνη την στιγμή επηρεάζει τον Σωτήρη προκειμένου αυτή να εισπράττει πλούσιες μίζες εν αγνοία του.




Παίζεται
Αθήνα
Village Cinemas Athens Metro Mall Αγ.Δημήτριος 3, Νανά Cinemax Cyta 3, Odeon Escape 5, Odeon Starcity 5, Village 15 Cinemas @ The Mall 3, Village 9 Cinemas @ Faliro 5, Village 5 Cinemas Παγκράτι 3, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta 2, West City 1,2, Village Shopping and More 9,15

Θεσσαλονίκη
Village Centre 8, Δημ/κόςΚιν/φος Νεάπολης-Συκεών, Κολοσσαίον, Cineplexx One Salonica 1,7, Odeon Πλατεία 3, Odeon Μακεδονία 8

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης