Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Η Τζέιν Οστεν σώζει καταστάσεις με τους έρωτες και τις φιλίες της

Οι ταινίες της εβδομάδας
Eρωτες και φιλίες / Love and Friendship 
Του Γουίτ Στίλμαν. Με τους Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Κλόι Σεβινί
Κωμωδία, 2016, Ιρλανδία/Γαλλία/Ολλανδία, 90’. 


  «Τι λάθος που έκανες να παντρευτείς τον κύριο Τζόνσον - είναι πολύ μεγάλος για να μπορείς να τον χειριστείς, πολύ νέος για να πεθάνει». Η λαίδη Σούζαν ξεπροβάλλει ως ο πιο απολαυστικός χαρακτήρας της Τζέιν Οστεν (από επιστολική νουβέλα της που εκδόθηκε μετά θάνατον). Χήρα και χειραφετημένη, θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να βρει σύζυγο στην κόρη και τον εαυτό της, εκμεταλλευόμενη το κοφτερό μυαλό και τις γνωριμίες της.
Κοφτερό και οξυδερκές όπως τα περισσότερα έργα της Οστεν, αλλά εδώ περήφανα μη απολογητικό για τη σεξουαλικότητα της πρωταγωνίστριας, το «Ερωτες και φιλίες» μεταφέρεται στην οθόνη με τον σωστό ρυθμό από τον Γουίτ Στίλμαν και την ακόμα πιο σωστή ερμηνεία της απρόσμενης αλλά τόσο ταιριαστά επιλεγμένης Κέιτ Μπέκινσεϊλ.


Κλείσιμο

Αόρατος επισκέπτης / Contratiempo 

Του Οριόλ Πάουλο. Με τους Μάριο Κάσας, Ανα Βάγενερ
Δραματική, 2016, Ισπανία, 106’. 

  Μια δικηγόρος επισκέπτεται έναν κατηγορούμενο για φόνο, ο οποίος έχει μόνο λίγες ώρες για να ξεκαθαρίσει την ιστορία του, η οποία πράγματι είναι μπλεγμένη. Ως πλοκή, ο «Αόρατος επισκέπτης» έχει ζουμί, το οποίο όμως εξατμίζεται από το ατελείωτο μπλα-μπλα. Οταν οι προσεκτικά μελετημένες ανατροπές οδηγούν στην κορυφαία όλων, η κούραση έχει εξαντλήσει την προσοχή σου.




Οι ασύλληπτες διακοπές του Λουί ντε Φινές /Les grandes vacances 

Του Ζαν Ζιρό.  Με τους Λουί ντε Φινές, Κλοντ Ζενσάκ
Κωμωδία, 1967, Γαλλία/Ιταλία, 84’. 


  Θερινές διακοπές, καρπούζι, οικογένεια μαζεμένη γύρω από την τηλεόραση... Ισως μόνο έτσι να έχει νόημα πια το σινεμά του Λουί ντε Φινές, ο οποίος εδώ υποδύεται έναν αυστηρό διευθυντή οικοτροφείου. Είναι με έναν τρόπο αδύνατον να αποσυνδέσεις τον ντε Φινές από την εποχή του - κινηματογραφικά και κοινωνικά. Από την άλλη, αν κάνετε εξόρμηση με όλη τη φαμίλια σε ένα θερινό, το πιθανότερο είναι να περάσετε φίνα.




Overdrive 

Του Αντόνιο Νεγκρέτ. Με τους Σκοτ Ιστγουντ, Φρέντι Θορπ, Ανα ντε Αρμας
Περιπέτεια, 2017, Γαλλία/ΗΠΑ, 96’. 

  Το «Overdrive» θα μπορούσε -ενδεχομένως- να είναι ένα αξιοπρεπές spin-off του «Fast & Furious», μια και ο Σκοτ Ιστγουντ εμφανιζόταν στην 8η ταινία του franchise. Θα μπορούσε επίσης να το ανταγωνιστεί ως εναλλακτική εκδοχή της αμαξο-περιπέ­τειας που εστιάζει σε κλασικά αυτοκίνητα. Ελα όμως που δεν μπορεί, καθώς ούτε την ίδια γοητεία προσφέρει, ούτε το ίδιο θέαμα. Οταν απλώς αναφέρεις με θαυμασμό μια λίστα από αμάξια αυτό δεν κάνει αυτομάτως την υπόθεση κινηματογραφική, όπως και όταν περιγράφεις τον Ιστγουντ ως «ψηλό τύπο» δεν τον ανεβάζει πόντους σε κανενός την αντίληψη.



Και μαζί και χώρια / Sous le même toit 

Του Ντομινίκ Φαρουτζιά. 
Με τους Ζιλ Λελούς, 
Λουίζ Μπουργκουά
Κωμωδία, 2017, Γαλλία, 97’. 


Η κωμική εκδοχή του «Οταν τελειώσει ο έρωτας»: ένα ζευγάρι χωρίζει, αλλά εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών ο σύζυγος γυρίζει στο σπίτι, καθώς του ανήκει το 20%. Και ενώ ως τότε τα δυο τους παιδιά είχαν βιώσει έναν σχετικά ομαλό χωρισμό, τώρα αντιμετωπίζουν νέες συνθήκες με τους γονείς τους.




Μ.Α.Τ. Μονάδα Αποδόμησης Τάξης / Raid Dingue 

Του Ντανί Μπουν. Με τους Ντανί Μπουν, Αλίς Πολ
Κωμωδία, 2016, Γαλλία/Βέλγιο, 105’. 


Μια αδέξια αστυνομικός που έχει υποβιβαστεί γιατί είναι δημόσιος κίνδυνος τόσο για τους πολίτες όσο και για τους συναδέλφους της γίνεται δεκτή στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των Ειδικών Δυνάμεων. Εκεί πρέπει να μάθει να συνεργάζεται με τον μισογύνη επικεφαλής της ομάδας επιλέκτων.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης