«Έφυγε» από τη ζωή ο συγγραφέας Σεραφείμ Βάγιας

«Έφυγε» από τη ζωή ο συγγραφέας Σεραφείμ Βάγιας

H είδηση του θανάτου του επιβεβαιώθηκε από την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ), της οποίας υπήρξε μέλος.

«Έφυγε» από τη ζωή ο συγγραφέας Σεραφείμ Βάγιας
«Έφυγε διακριτικά, ευγενικά, αλλά και μαχητικά,  ακριβώς όπως έζησε, ο καλός φίλος και συνάδελφος Σεραφείμ Βάγιας, σκορπίζοντας τη λύπη για την απώλεια, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην ΕΛΣΑΛ, τη λέσχη που αγάπησε, αλλά και που αγαπήθηκε απ΄ όλα της τα μέλη,  σχεδόν από την αρχή της ίδρυσής της» έγραψε σε ανακοίνωσγη της η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ), επιβεβαιώνοντας τον θάνατο του συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας και μέλους της,  που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Ο Σεραφείμ Βάγιας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937. Έζησε τα παιδικά του χρόνια σε διάφορα κρατικά ορφανοτροφεία. Ταξίδεψε με τα καράβια και υπήρξε στέλεχος αεροπορικής εταιρείας. Πρωτοεμφανίστηκε στη λογοτεχνία με το μυθιστόρημα Εύανδρος και Ευδοκία (Ιωλκός, 1996) και τρία χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα Η μεγάλη ξεφτίλα (Ιωλκός 1999), ένα μυθιστόρημα-κλαυσίγελως, όπως το αποκαλούσε ο ίδιος, όπου κρίνει και κατακρίνει την «ανάλγητη και απάνθρωπη» κοινωνία. Το 2001 κυκλοφόρησε το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημά του Κάνε μου μια καλή κηδεία (Ιωλκός), όπουΒάγιας - Ομόκεντροι Κύκλοι εμφανίζεται για πρώτη φορά ο κεντρικός του ήρωας αστυνόμος Ιωσήφ Κουμιώτης και το 2011 το δεύτερο αστυνομικό του μυθιστορήματα Ομόκεντροι κύκλοι (Ιβίσκος) με τον ίδιο κεντρικό χαρακτήρα.

Και τα τέσσερα μυθιστορήματά του μπορούν να χαρακτηριστούν ως πολιτικά ή καλύτερα κοινωνικά, καθώς σε αυτά θίγονται με οξυδέρκεια και αιχμηρή ματιά σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης