Ηχητικά βιβλία στα ελληνικά

Ηχητικά βιβλία στα ελληνικά

Η Τάνια Καζαριάν και ο Αρμάν Μενετιάν έφτιαξαν την εταιρεία akouStoria και έχει ένα μεγάλο και φιλόδοξο στόχο να ακούς τα βιβλία που θα ήθελες να διαβάσεις ή να ξαναδιαβάσεις με ένα κλικ στο έξυπνο κινητό ή τη ταμπλέτα τους

Ηχητικά βιβλία στα ελληνικά
H Τάνια Καζαριάν, είναι 31 ετών, από τη Θεσσαλονίκη και εργάζεται σε εταιρεία του χρηματοοικονομικού τομέα. Ο Αρμάν Μενετιάν, είναι 29 ετών, Αθηναίος και μουσικός. 

Οι δύο τους είναι συνιδρυτές της εταιρείας akouStoria. Η τελευταία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διάθεση ηχητικών βιβλίων (audiobook) στην ελληνική γλώσσα.

Η Τάνια και ο Αρμάν συνάντησαν στο δρόμο τους, στην αρχή της επιχειρηματικής διαδρομής τους δύο σημαντικούς συμπαραστάτες του έργου τους. Τον ιδιωτικά χρηματοδοτούμενο μη κερδοσκοπικό οργανισμό The People’s Trust αλλά και το πρόγραμμα egg.

Κλείσιμο
Ο λόγος στη Τάνια Καζαριάν: «Μέσα από τη συμμετοχή μας στο Business Coaching Center της Praksis, γνωρίσαμε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό The People’s Trust, ο οποίος πίστεψε στην akouStoria και μας βοηθάει στην εκπλήρωση του επιχειρηματικού μας σκοπού με οικονομική υποστήριξη για την κάλυψη σημαντικού μέρους των αρχικών αναγκών μας, καθώς και με συμβουλευτική υποστήριξη σε τομείς της επιχείρησης μας που θέλουμε να αναπτύξουμε». Φέτος, στις αρχές καλοκαιριού η akouStoria επιλέχθηκε και εντάχθηκε στο πρόγραμμα egg της Eurobank. 

Στο site του egg στην ενότητα για τις εταιρείες του 5ου κύκλου του προγράμματος βρίσκει κανείς ένα μικρό, περιεκτικό κείμενο με τις συστάσεις της ίδιας της εταιρείας: «Η akouStoria είναι μια εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διάθεση ηχητικών βιβλίων (audiobook) στην ελληνική γλώσσα, για να απολαμβάνουν βιβλιόφιλοι και μη, βιβλία στην ηχητική τους έκδοση, με ένα μόνο κλικ από την έξυπνη συσκευή τους. 

H akouStoria συνδυάζει ένα παραδοσιακό και καθιερωμένο μέσο ψυχαγωγίας, το βιβλίο, με την τεχνολογία, την καινοτομία και τα ψηφιακά ηλεκτρονικά μέσα. Παράλληλα, η εταιρεία υποστηρίζει και την παραγωγή ηχητικής έκδοσης λοιπού έγγραφου λόγου (άρθρα, περιοδικά, εφημερίδες, κ.α.).

Η γρήγορη και οικονομική παραγωγή των audiobook επιτυγχάνεται μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας αντιστοίχισης των κατόχων ηχητικών δικαιωμάτων των βιβλίων (εκδότες & συγγραφείς), με τους κατάλληλους αφηγητές (ηθοποιούς). Η μετατροπή ενός βιβλίου (και λοιπού έγγραφου λόγου) σε μια υψηλής ποιότητας ηχητική έκδοση, πραγματοποιείται μέσα από μια εξειδικευμένη μεθοδολογία παραγωγής που προσφέρει άνεση, ευελιξία και ευκολία στους συντελεστές παραγωγής.

Τα audiobook διατίθενται στους χρήστες μέσω μιας εφαρμογής για έξυπνες συσκευές. Σκοπός είναι η παροχή στο χρήστη της δυνατότητας απόλαυσης περισσότερων βιβλίων, εκμετάλλευσης του αναξιοποίητου - «χαμένου» χρόνου του (π.χ. στις μετακινήσεις) και μετατροπής των καθημερινών του υποχρεώσεων σε ευχάριστο χρόνο».

Η Τάνια Καζαριάν μας μιλά για την έμπνευση της ιδέας και την πραγμάτωση της: «Ως φανατική χρήστης αγγλικών audiobook, έβλεπα τη χρησιμότητα τους στη καθημερινότητα μου και μετέφερα τον ενθουσιασμό μου για αυτά σε γνωστούς, φίλους και συγγενείς. Η ερώτηση που αναπόφευκτα μου έκαναν ήταν αν υπάρχουν ελληνικά audiobook και όταν τους έλεγα ότι υπάρχουν ελάχιστοι τίτλοι έβλεπα την απογοήτευση τους και απογοητευόμουν κι εγώ που δεν μπορούσα να τους μυήσω στον “θαυμαστό” αυτό κόσμο των audiobook. Κάπως έτσι γεννήθηκε το όνειρο του να “συστήσω” τα audiobook στην ελληνική αγορά. Από την άλλη, έχοντας αφιερώσει τόσα χρόνια σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, όντας ανήσυχο πνεύμα, ένιωσα την ανάγκη να ασχοληθώ και με κάτι πιο δημιουργικό. Κατ’ επέκταση, βλέποντας ότι αυτό το καινοτόμο προϊόν είναι σχεδόν άγνωστο στην Ελλάδα και νιώθοντας την ανάγκη να δημιουργήσω κάτι δικό μου, γεννήθηκε η ιδέα αυτή, την οποία μοιράστηκα με έναν ταλαντούχο άνθρωπο που εμπιστεύομαι, τον Αρμάν και βάλαμε πλώρη για τη δημιουργία και την διάθεση audiobook στην ελληνική γλώσσα».

Την περίοδο αυτή η ιδρυτική ομάδα είναι «σε επικοινωνία με εκδοτικούς οίκους που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μια νέα πηγή εσόδου μέσω της μετατροπής βιβλίων τους και σε audiobook, αλλά και με ηθοποιούς που τους ενδιαφέρει η απασχόληση στον κλάδο της αφήγησης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης