Πέντε ταινίες που δεν θα χάσω το καλοκαίρι!

Πέντε ταινίες που δεν θα χάσω το καλοκαίρι!

Αν ήμουν στη θέση σας αυτές τις πέντε ταινίες θα τις έβλεπα οπωσδήποτε –ιδανικά σε κάποιο θερινό σινεμά– μέσα στο φετινό καλοκαίρι

Πέντε ταινίες που δεν θα χάσω το καλοκαίρι!

Αν ήμουν στη θέση σας αυτές τις πέντε ταινίες θα τις έβλεπα οπωσδήποτε –ιδανικά σε κάποιο θερινό σινεμά– μέσα στο φετινό καλοκαίρι


Ρίχνοντας μια ματιά στις ταινίες, που θα κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σημείωσα πέντε, που θα δω οπωσδήποτε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλες, που μπορεί να εξιτάρουν εσάς περισσότερο, αλλά προσωπικά βαριέμαι αφόρητα να δω το σίκουελ του «Μέρα Ανεξαρτησίας», που πάλι οι Εξωγήινοι μας επιτίθενται κι εμείς –παρότι ο κόσμος όλος γίνεται γυαλιά καρφιά– καταφέρνουμε να επιβιώσουμε χάρη σε έναν δυο τύπους, που τα θυσιάζουν όλα για να σώσουν τον πλανήτη και… την οικογένειά τους (μπορεί και αντίστροφα).

Κλείσιμο
Δηλαδή θα χρειαστεί να φάω δυο κουβάδες ποπ κορν για να το αντέξω και θα πρέπει μετά να αγοράζω νέο μαγιό. Προτιμώ λοιπόν, από κάθε άποψη, να απολαύσω τη μοναδική Μέριλ Στριπ στο ρόλο της παράφωνης σοπράνο Florence Foster ή τον ξεκαρδιστικό Σκρατ να προκαλεί πάλι τον κακό χαμό στη Γη για χάρη ενός βελανιδιού! Κι όλα αυτά σε κάποιο θερινό σινεμά, κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό, με μια γρανίτα (μια μπύρα, ό,τι θέλει ο καθένας τελοσπάντων) στο χέρι.

Florence: Φάλτσο Σοπράνο


Ημερομηνία πρεμιέρας: 16 Ιουνίου



Η ιστορία της πιο παράφωνης τραγουδίστριας όπερας στον κόσμο! Η Μέριλ Στριπ υποδύεται τη Florence Foster, που χάρη στη μεγάλη περιουσία της και τις διασυνδέσεις του συζύγου και μάνατζερ της, Σεντ Κλερ, και παρά την απίστευτη κακοφωνία της, καταφέρνει να μεσουρανήσει στη Νέα Υόρκη των δεκαετιών του ’30 και του ’40. Παρά το κωμικό της υπόθεσης έχουμε ουσιαστικά να κάνουμε με μία τραγική φιγούρα, η οποία πιστεύει ακράδαντα ότι είναι το «αηδόνι της όπερας» με τον άντρα της να φροντίζει να της διατηρεί ακέραιη αυτή την ψευδαίσθηση. Όταν το 1944 η Florence αποφασίζει να δώσει το πρώτο της μεγάλο κονσέρτο στο Κάρνεγκι Χολ, ο κόσμος της συντρίβεται. Η κορυφαία Μέριλ Στριπ μεταμορφώνεται σε Florence έχοντας στο πλάι της τον αειθαλή Χιου Γκραντ. Να σημειώσουμε εδώ ότι μία διασκευή της ιστορίας της Florence μεταφερμένη όμως στο Παρίσι είδαμε και πέρυσι στις αίθουσες μέσα από τη γαλλική ταινία “Marguerite” με την Κατρίν Φρο.

Το Παιχνίδι του Χρήματος


Ημερομηνία πρεμιέρας: 30 Ιουνίου



Πέντε χρόνια μετά το “The Beaver” η Τζόντι Φόστερ κάθεται ξανά στην καρέκλα του σκηνοθέτη παραδίδοντας μας αυτή τη φορά ένα περιπετειώδες θρίλερ με ένα δυνατό πρωταγωνιστικό δίδυμο. Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Τζούλια Ρόμπερτς πέφτουν θύματα μίας ομηρείας, που κρύβει από πίσω της μία τεράστια οικονομική απάτη. Ο Κλούνεϊ υποδύεται έναν τηλεοπτικό οικονομικό αναλυτή ονόματι Λι Γκέιτς, που η δημοφιλής του εκπομπή τον έχει καθιερώσει ως γκουρού της Wall Street. Η Ρόμπερτς υποδύεται το δεξί του χέρι και την αρχισυντάκτρια της εκπομπής του. Μια μέρα ένας οργισμένος επενδυτής εισβάλλει στο στούντιο και κρατάει όμηρο τον Γκέιτς σε… ζωντανή σύνδεση. Πού θα οδηγήσει όλο αυτό;

Η Εποχή των Παγετώνων: Σε τροχιά σύγκρουσης

Ημερομηνία πρεμιέρας: 6 Ιουλίου
  


Η πέμπτη ταινία της «Εποχής των Παγετώνων» έρχεται για να μας εξηγήσει πώς ήρθε το τέλος της Εποχής των Παγετώνων στη Γη! Ξεχάστε ό,τι ξέρετε… Για όλα φταίει ο Σκρατ και το βελανίδι του. Το αρχαίο τρισχαριτωμένο τρωκτικό εκτοξεύεται με το βελανίδι του στο διάστημα, όπου προκαλεί… βροχή μετεωριτών! Στη Γη ο Σιντ, ο Μάνι, ο Ντιέγο και οι υπόλοιποι της παρέας προσπαθούν να σωθούν από τις κοσμογονικές αλλαγές που συντελούνται. Μία νέα αποστολή γεμάτη χιούμορ και περιπέτεια ξεκινάει… Νομίζω ότι η «Εποχή των Παγετώνων» δικαίως θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα franchise animation που έχουμε δει από το 2000 και μετά. Αν μη τι άλλο, γελάς πολύ.

Café Society

Ημερομηνία πρεμιέρας: 25 Αυγούστου



Δύσκολα γυρνάς την πλάτη σε μια ταινία του Γούντι Άλεν. Ακόμα κι αν έχεις απογοητευτεί ορισμένες φορές, είναι τόσοι αυτοί που θα τη δουν που στο τέλος θα τη δεις κι εσύ για να έχεις άποψη. Το “Café Society” που άνοιξε το φετινό Φεστιβάλ των Καννών φέρει όλα τα στοιχεία μίας γουντινοαλενικής ταινίας. Πνευματώδεις διάλογοι, μελαγχολία, προσεγμένες ερμηνείες, τζαζ μουσική. Πρόκειται για μία ρομαντική ιστορία στο Χόλιγουντ της δεκαετίας του ’30 με πρωταγωνιστές την Κρίστεν Στιούαρτ, τον Τζέσε Άιζενμπεργκ και τον Στιβ Καρέλ. Ο ίδιος ο Γούντι Άλεν κρατάει τον ρόλο του αφηγητή της ιστορίας.

Finding Dory

Ημερομηνία πρεμιέρας: 1 Σεπτεμβρίου



Στην εκπνοή του καλοκαιριού έρχεται ένα animation που περιμέναμε καιρό! Η συνέχεια του “Finding Nemo” έχει ως κεντρική ηρωίδα τη Ντόρι, το ψαράκι που γνωρίσαμε στην πρώτη ταινία και ό,τι έλεγε το ξεχνούσε μετά από ένα δευτερόλεπτο! H Ντόρι ζει ευτυχισμένη με τον Μάρλιν και τον Νέμο μέχρι που ένα τραυματικό γεγονός την κάνει να επιστρέψει στον ωκεανό αναζητώντας τη χαμένη της οικογένεια. Οι άλλοι δύο την αναζητούν απεγνωσμένα, γιατί όπως ξέρουμε ο ωκεανός κρύβει πολλούς κινδύνους. Μακάρι το “Finding Dory” να είναι το ίδιο υπέροχο με το “Finding Nemo”. Όπως και να έχει, δεν το χάνουμε.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης