Πέντε μέρη που απαγορεύεται να βγάλεις selfie

Πέντε μέρη που απαγορεύεται να βγάλεις selfie

Μέσα σε αυτά δεν βρίσκεται η Βόρειος Κορέα!

Πέντε μέρη που απαγορεύεται να βγάλεις selfie
Δεν είναι απλά το νο1 hashtag στα κοινωνικά δίκτυα, είναι η νο1 τάση παγκοσμίως. Αυτό είναι το selfie. Γυναίκες και άντρες, μωρά και ηλικιωμένοι, στέκονται μπροστά στον φακό και αποτυπώνουν μια… οποιαδήποτε στιγμή της καθημερινότητάς τους, ανεβάζοντάς την στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media άμεσα και διαδραστικά - αντί για τα μωρά βέβαια το κάνουν οι γονείς τους. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πέντε μέρη σε όλο τον κόσμο που απαγορεύεται να βγάλεις selfie ή καλύτερα, κάτι τέτοιο επιφέρει «ποινή». Πιο εντυπωσιακό; Μέσα σε αυτά δεν είναι η Βόρειος Κορέα!

1. Η Απαγορευμένη Πόλη, Πεκίνο




Κλείσιμο
Η Απαγορευμένη Πόλη (και συγκεκριμένα το Μουσείο του Παλατιού) είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στο Πεκίνο που αντέχει στον χρόνο χάρη στα αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Για το λόγο αυτό, οι Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν απαγορεύσει τις selfie –και ειδικά το σελφιμπάστουνο (selfie stick)-, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο ενέχει κίνδυνο για τη βιωσιμότητά του.

2. Νότια Κορέα




Η Νότια Κορέα δεν απαγορεύει τις selfies, εκτός εάν γίνονται με το σελφιμπάστουνο. Ο λόγος: Eπειδή αυτές οι συσκευές συνδέονται μέσω Bluetooth με το κινητό, μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τον οποιοδήποτε ως εργαλείο πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα του κατόχου. Τέτοιου είδους υποκλοπές, γίνονται ευρέως, όπως λένε οι αρμόδιοι του οργανισμού πληροφοριών της χώρας.

3. Λίμνη Tahoe, Καλιφόρνια / Νεβάδα




Η επίθεση που είχε δεχτεί το 2013 ένας τουρίστας από μία αρκούδα στην προσπάθειά του να βγάλει selfie μπροστά από το άγριο ζώο, οδήγησε το προσωπικό της λίμνης στην απόφαση να απογορεύσει κάθε ανάλογη φωτογράφιση. Λογικό.

4. Μουσείο Βαν Γκογκ, Άμστερνταμ




Η διοίκηση του Μουσείου Βαν Γκογκ έχει απαγορεύσει τις selfie γιατί διαπίστωσε πως συχνά προκαλούνταν εντάσεις μεταξύ εκείνων που απλά ήθελαν να δουν τα έργα τέχνης και εκείνων που ήθελαν να φωτογραφηθούν μπροστά από τα έργα.

5. Μέκκα, Σαουδική Αραβία




Στην ιερή πόλη της Μέκκας, οι selfie φωτογραφήσεις μπροστά στα μνημεία αντιβαίνουν μια από τις βασικές αρχές του Ισλάμ, αυτή της σεμνότητας. Ετσι, όσο κι αν οι νεαροί Μουσουλμάνοι επιθυμούν να ποστάρουν στα social media τους ιερούς τόπους που προσεύχονται, εν τούτοις το «ιερατείο» της Μέκκα έχει διαμηνύσει την αντίθεσή του σε μια τέτοια πράξη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης