malelis_stamatis

Σταμάτης Μαλέλης

Τα κούφια λόγια και οι λέξεις περισσεύουν αυτές τις μέρες. Ο ένας θα μειώσει τους φόρους και ξαφνικά θα έρθει η ανάπτυξη και ο άλλος υποστηρίζει ότι τα επιδόματα και ο δογματικός κρατισμός θα φέρουν την ευημερία. Για να μπορέσει η χώρα να αφήσει οριστικά πίσω της την κρίση πρέπει να πάρει ορισμένες συγκεκριμένες αποφάσεις.

Αυτά που παρακολουθουμε εν ειδει επιθεωρήσεων στα διαφορά λεγόμενα μικρά κόμματα δεν οφείλονται στην ιδιοτροπία των στελεχών τους αλλά στην έλλειψη αρχών και ιδεολογίας

Οι πολιτικοί κλυδωνισμοί και οι αναταράξεις των τελευταίων ημερών δεν αφορούν μόνο σε μία αφύσικη συμμαχία κομμάτων που απλώς δεν τα κατάφερε να βγάλει την χώρα από την κρίση αλλά κυρίως οφείλονται στην οργή των πολιτών αυτής της χώρας που για διαφόρους λόγους εναπόθεσαν τις ελπίδες τους για ανάταξη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος αλλαγής αλλά και των πρώτων διαδικασιών που ακολουθησαν δύο είναι οι κυρίαρχες τάσεις που κυριαρχούν στο εσωτερικό της Παράταξης , αν και δν είναι οι μόνες.

Η φράση αυτη του Θουκυδιδη είναι ιδιαίτερα επίκαιρη στις σημερινές συνθήκες. Κυβέρνηση και αξιωματική Αντιπολίτευση , εν μέσω εθνικών κινδύνων αναμετρώνται σε έναν αγώνα που θυμίζει άλλες εποχές.

Η αντιπαράθεση και οι εξελίξεις στην υπόθεση του σκοπιανού αντικατοπτρίζουν και την πολιτική κατάσταση στη χώρα. Οι δυσκολίες, οι παλινωδίες, οι παλικαρισμοί ,οι οπορτουνισμοί αποτελούν στοιχεία τη πολιτικής επικαιρότητας.

Πλειστηριασμοί, φόροι, μειώσεις συντάξεων και μισθών , ανεργία και μαύρη εργασία έχουν γονατίσει την κυβέρνηση. 

Η εικόνα της κοινωνίας μας σοκάρει. Η φτώχεια εξαπλώνεται σαν επιδημία. Η ελπίδα , που θα ήταν και το μόνο φάρμακο για επιβίωση ,σβήνει.

Η νίκη της Φώφης Γεννηματά αποτελεί την αρχή και μόνον μιας  διαδικασίας που θα οδηγήσει η πρέπει να οδηγήσει, στην δημιουργία της  Δημοκρατικής  Παράταξης.

Λίγες μόνο ώρες μετά το περιβόητο και πολυαναμενόμενο ντιμπέιτ των υποψηφίων αρχηγών για την κεντροαριστερά άρχισαν οι συγκρούσεις.

Παραφράζοντας τον Γιούνγκ και την φράση του όποιος θέλει να γνωρίσει ττην ανθρώπινη ψυχή να αποχαιρετήσει τις μελέτες του και να περιπλανηθεί στον κόσμο με ανοιχτη καρδια, θα λέγαμε ότι όποιος θέλει πραγματικά να γνωρίσει την ελληνική  κοινωνία πρέπει να περιπλανηθεί στις λεωφόρους και στα σοκάκια της.