dionysopoulos01

Γιώργος Διονυσόπουλος

Τις τελευταίες ημέρες, σχεδόν στο σύνολο τους, τα ελληνικά ΜΜΕ φιλοξένησαν αρκετά ρεπορτάζ, διανθισμένα με ακόμη περισσότερες φωτογραφίες που έδειχναν τον βασιλιά της Μεγ. Βρετανίας Κάρολο Γ΄ να φοράει συχνά σε δημόσιες εμφανίσεις του μια γραβάτα γεμάτη με μικρές ελληνικές σημαίες κεντημένες επάνω της

7

Το κύμα ανατίμησης μιας πλειάδας προϊόντων και υπηρεσιών που βρίσκεται σε εξέλιξη κατά τις τελευταίες εβδομάδες, πέρα από τις προφανείς επιπτώσεις που έχει στο εισόδημα των πολιτών και στην ικανότητά, μιας σημαντικής μερίδας εξ’ αυτών, να καλύψει ακόμη και βασικές ανάγκες επιβίωσής της, αναμένεται να προκαλέσει ανακατατάξεις και στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

10

Η σύγκληση της σημερινής ολομέλειας της Βουλής για την επικύρωση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας - Γαλλίας, ενώ αρχικά πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις ώστε να αποσταλεί στον επιθετικό εξ ανατολών γείτονα μια εικόνα εθνικής ομοψυχίας, ομόνοιας  και σύμπνοιας από το σύνολο των κοινοβουλευτικών δυνάμεων του τόπου, εκ προοιμίου δείχνει να εξελίσσεται τελικά σε ένα ακόμη πεδίο στείρας πολιτικής αντιπαράθεσης και επικοινωνιακών αντεγκλήσεων.

32

Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα σημάδια ότι η  περίοδος ύφεσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις βαίνει προς το τέλος της, όχι μόνο πληθαίνουν αλλά γίνονται όλο και πιο ορατά.

3

Η τελευταία δεκαετία, τόσο σε ότι αφορά την Ελλάδα όσο και τον υπόλοιπο κόσμο, περιγράφεται από την εμφάνιση μίας αλληλουχίας απότομων γεγονότων, μεγάλης έντασης αλλά και εκτεταμένης χρονικής διάρκειας. Έχουμε μπει ήδη και ζούμε την πρώτη περίοδο μίας εποχής που χαρακτηρίζεται από συνεχείς κρίσεις.

3

Υπάρχουν άνθρωποι που μέσα από τη δράση που αναπτύσσουν στην οικονομική ζωή του τόπου, την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και τη στάση ζωής που τηρούν κατά την πορεία του προσωπικού τους βίου, σηματοδοτούν μια ολόκληρη εποχή αποτυπώνοντας τις αξίες, τα ιδανικά και τις ηθικές αρχές της

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των σεναρίων που εξακολουθούν και παραμένουν στην επικαιρότητα και σχετίζονται άμεσα με έναν επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, όποτε και εάν αυτός γίνει, αφορά στο εάν και κατά πόσο ο πρωθυπουργός θα θελήσει να ρίξει στα «βαθιά» μια σειρά από νέα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, αναθέτοντάς τους κάποιο υπουργικό χαρτοφυλάκιο.

Η χρησιμοποίηση της μεταναστευτικής ροής από την Τουρκία ως «στρατηγικό όπλο» για την υλοποίηση των πολιτικών της και την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει έναντι της χώρας μας, δεν είναι κάτι καινούργιο ή ένα γεγονός που δεν είχε επισημανθεί από τους σώφρονες.

Η σπουδή με την οποία επιτέθηκαν αρκετοί αριστεροί αλλά κ κάμποσοι δεξιοί, θεματοφύλακες υποτίθεται του κεντρώου προσανατολισμού της Ν.Δ, σε όσους τόλμησαν να αντιπαρατεθούν στην αστεία δήλωση του βουλευτή του Σύριζα Χρήστου Γιαννούλη περί ποινικοποίησης του μπάρμπεκιου όταν αυτό γίνεται πλησίον σε καταυλισμούς μεταναστών, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά το μέγεθος της αριστερόλαγνείας που διακατέχει ένα μέρος του αστικού πολιτικού συστήματος και της αγχώδους προσπάθειας του να φανεί αρεστό σε εκείνους που το αμφισβητούν

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας οι Ενοπλες Δυνάμεις καθώς θεωρείται πιθανό ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Στις 15 Αυγούστου οι Τούρκοι θα μετακινήσουν κι άλλο ερευνητικό σκάφος ανάμεσα στο Καστελόριζο και την Κύπρο

Ίσως να έχουμε τη μοναδική αστυνομία του κόσμου που αντί να επιβάλει την τάξη, δέχεται αδιαμαρτύρητα το ρόλο του καρπαζοεισπράκτορα, είτε αυτό αφορά την επαναστατική γυμναστική των «ακτιβιστών» του ακροαριστερού χώρου, είτε, ακόμη χειρότερα, την εγκληματική δράση του κάθε εγχώριου ή εισαγόμενου παραβατικού ή ποινικού «φρούτου».

Σε ένα ιδιότυπο καθεστώς συνέχισης των Βαλκανικών Πολέμων με άλλα μέσα, διολισθαίνουν οι χώρες της περιοχής, με τις εξελίξεις να δρομολογούν τη διαμόρφωση δύο αντίπαλων αξόνων: ενός μουσουλμανικού και ενός χριστιανικού.

Η απομάκρυνση της νέας ελληνικής κυβέρνησης από τις προεκλογικές της θέσεις κατέδειξε ότι στη χώρα μας η απόσταση μεταξύ ιδεολογικής φαντασίας και πολιτικής πραγματικότητας, απέχει κάτι περισσότερο από τρεις μήνες.