Πόσο σίγουροι είστε για το νερό που πίνετε;

Πόσο σίγουροι είστε για το νερό που πίνετε;

Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο ψύκτη νερού

Πόσο σίγουροι είστε για το νερό που πίνετε;
Συχνά επιλέγουμε να βάλουμε ψύκτη εμφιαλωμένου νερού για να πίνουμε καθαρό, υγιεινό νερό. Φτάνει όμως να είναι καλό το νερό της φιάλης για να έχουμε εξίσου καλό νερό στο ποτήρι μας; Σίγουρα όχι. Με όση προσοχή διαλέγουμε την ποιότητα του νερού που θα πιούμε, με την ίδια προσοχή πρέπει να επιλέξουμε και την ποιότητα του ψύκτη που θα μας δίνει το νερό.

Επομένως, τι είναι αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε στον ψύκτη που μας παρέχουν; Ο ψύκτης θα πρέπει να απολυμαίνεται εσωτερικά 100%. Τι σημαίνει αυτό: 

Ο μόνος τρόπος για 100% απολύμανση
του ψύκτη είναι η αντικατάσταση όλων των εσωτερικών μερών του που έρχονται σε επαφή με το νερό (τον κάδο αποθήκευσης του νερού, τα σωληνάκια, τις βρύσες) με καινούργια, απολυμασμένα, και μάλιστα κάθε 4 μήνες, όπως ορίζει ο ΕΦΕΤ και η νομοθεσία της ΕΕ. 

Κλείσιμο
Ο λόγος

Το νερό (και πόσο μάλλον το εμφιαλωμένο που δεν περιέχει χλώριο) είναι ζωντανός οργανισμός, πλούσιος σε ιχνοστοιχεία, χλωρίδα και πανίδα, στοιχεία πολύτιμα για τον οργανισμό μας. Στοιχεία που όταν έρθουν σε επαφή με τον αέρα, αναπόφευκτα επιτρέπουν την ανάπτυξη βακτηρίων στο εσωτερικό του ψύκτη, από όπου περνάει το νερό. 

Αν ο ψύκτης δεν απολυμαίνεται σωστά και τακτικά, τα βακτήρια παραμένουν, πολλαπλασιάζονται και καταλήγουν στο ποτήρι μας, με αποτέλεσμα το νερό που θα πιούμε να μην είναι καθαρό και η ποιότητά του να μη θυμίζει αυτή της φιάλης. 



Επιλέξτε τον ψύκτη με κριτήριο το πώς και κάθε πότε απολυμαίνεται ώστε να εξαλειφθεί πλήρως ο κίνδυνος της επιμόλυνσης του νερού. Ο ψύκτης πρέπει να απολυμαίνεται πρώτη φορά κατά την τοποθέτησή του και στη συνέχεια, κάθε 4 μήνες. 

Οι εταιρίες που σας παρέχουν τον ψύκτη γνωρίζουν. Καθαρισμός με όζον / ακτινοβολία UV / ατμό / σκιώδη χημικά  / σφουγγαράκια δεν παρέχει απολύμανση στον ψύκτη και δεν αναγνωρίζεται από τη νομοθεσία. Τα βακτήρια παραμένουν σε διάφορα σημεία του ψύκτη και εξαπλώνονται με ταχύτατους ρυθμούς επιμολύνοντας το νερό. Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας πείσει ότι σας παρέχει δωρεάν απολύμανση στον ψύκτη. Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας χρεώσει για αυτό που δε σας προσφέρει. 

Μετά από έρευνα στις ελληνικές εταιρίες που προσφέρουν ψύκτες νερού, διαπιστώθηκε ότι ελάχιστες εταιρίες τηρούν την τετράμηνη συχνότητα και μάλιστα μόνο μία τούς απολυμαίνει πραγματικά. 



Η εταιρία που τηρεί απόλυτα τις οδηγίες του ΕΦΕΤ και της ΕΕ και απολυμαίνει πραγματικά τον ψύκτη, αντικαθιστώντας όλα τα εσωτερικά μέρη του που έρχονται σε επαφή με το νερό με καινούργια, απολυμασμένα κάθε τετράμηνο είναι η RAINBOW WATERS.

Μάθετε περισσότερα στο www.rainbowwaters.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης