Εκτός Ευρωζώνης φαίνεται πως θέλει την Ελλάδα ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Τίμο Σόινι.
«Η θέση της Φινλανδίας για το ελληνικό ζήτημα είναι δύσκολη, γιατί ακόμα και οι σοσιαλδημοκράτες είχαν απαιτήσει από την Ελλάδα εγγυήσεις για την παροχή βοήθειας το 2011. Με τους «Αληθινούς Φινλανδούς» στην κυβέρνηση η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη», αναφέρεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle.
Η παραδοσιακή θέση του Τίμο Σόινι είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ, γιατί «δεν είναι ανταγωνιστική». O αρχηγός των «Αληθινών Φινλανδών» επιμένει ότι δεν είναι ο μόνος στη χώρα του, που εκφράζει αυτήν την άποψη και λέει: «Είναι μία άποψη πολύ διαδεδομένη. Μπορεί εμείς να είμαστε οι δριμύτεροι επικριτές, αλλά υπάρχει ένα είδος συμφωνίας στο ζήτημα αυτό. Πιστεύω ότι η φινλανδική κυβέρνηση θα είναι ιδιαίτερα διστακτική στην παροχή βοήθειας στην Ελλάδα με χρήματα των Φινλανδών φορολογουμένων, όταν μάλιστα η βοήθεια αποσκοπεί στη διάσωση γαλλικών και γερμανικών τραπεζών».
Όσο για τη γενικότερη πολιτική της Φινλανδίας, ο Τίμο Σόινι τονίζει ότι δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση η συμμετοχή της χώρας στην ενωμένη Ευρώπη, αλλά σε κάθε περίπτωση η ΕΕ χρειάζεται «μεταρρυθμίσεις».
Τα Estates Costa Lazaridi απέκτησαν την πρώτη πιστοποίηση Αναγεννητικής Αμπελοκαλλιέργειας στη χώρα, ανοίγοντας έναν νέο δρόμο βιωσιμότητας για το ελληνικό κρασί
Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί θεμέλιο της στρατηγικής του Ομίλου ΔΕΗ. Σε ένα ενεργειακό περιβάλλον που μετασχηματίζεται με ταχύτητα, η υπεύθυνη διαχείριση των φυσικών πόρων και η ενσωμάτωση αρχών κυκλικής οικονομίας αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο ενεργειακό σύστημα.