Ουκρανία: Οι αντάρτες έχουν επεκτείνει τον έλεγχό τους μέχρι την Αζοφική Θάλασσα

Ουκρανία: Οι αντάρτες έχουν επεκτείνει τον έλεγχό τους μέχρι την Αζοφική Θάλασσα

Την ίδια ώρα το ΝΑΤΟ λέει πως η Ρωσία εξακολουθεί να διατηρεί "περίπου χίλιους στρατιώτες" στα ανατολικά της χώρας     

Ουκρανία: Οι αντάρτες έχουν επεκτείνει τον έλεγχό τους μέχρι την Αζοφική Θάλασσα
Η ουκρανική κυβέρνηση παραδέχθηκε για πρώτη φορά σήμερα πως οι φιλορώσοι αντάρτες έχουν επεκτείνει τον έλεγχό τους από τα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία μέχρι την Αζοφική Θάλασσα ενώ νατοϊκή πηγή δήλωσε στις Βρυξέλλες πως "περίπου χίλιοι ρώσοι στρατιώτες εξακολουθούν να βρίσκονται" στην ανατολική Ουκρανία.

"Αυτό το τμήμα των συνόρων (τα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία μέχρι την Αζοφική) βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό τον έλεγχο φιλορώσων μισθοφόρων", δήλωσε στο Κίεβο ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Αντρίι Λισένκο, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Η ανακοίνωση αυτή γίνεται έπειτα από την επίθεση που εξαπέλυσαν τον περασμένο μήνα οι αντάρτες στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Στις Βρυξέλλες, η πηγή στο ΝΑΤΟ δήλωσε πως στην ανατολική Ουκρανία "εξακολουθούν να βρίσκονται περίπου χίλιοι ρώσοι στρατιώτες με σημαντικό αριθμό εξοπλισμών", ενώ 20.000 άλλοι εξακολουθούν να είναι συγκεντρωμένοι κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών.

Κλείσιμο
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο είχε εκφράσει χθες, Τετάρτη, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των ρωσικών στρατευμάτων έχει αποχωρήσει από την Ουκρανία. "Δεν έχουμε σχετικές πληροφορίες", δήλωσε σήμερα η νατοϊκή πηγή.

Ωστόσο το ΝΑΤΟ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα πως υπολογίζει ότι αρκετές χιλιάδες μάχιμων ρωσικών στρατευμάτων εξακολουθούν να βρίσκονται στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης