Μινσκ: Συνάντηση Πούτιν - Ποροσένκο

Μινσκ: Συνάντηση Πούτιν - Ποροσένκο

Δείτε τη χειραψία των προέδρων Ρωσίας-Ουκρανίας - Έκλεψε την παράσταση η λαίδη Άστον με το φόρεμά της

Μινσκ: Συνάντηση Πούτιν - Ποροσένκο
Με τη χειραψία Πούτιν - Ποροσένκο άνοιξαν οι εργασίες της διάσκεψης για το Ουκρανικό στο Μινσκ της Λευκορωσίας, που πραγματοποιείται στη σκιά της αιχμαλωσίας δέκα Ρώσων αλεξιπτωτιστών από τον ουκρανικό στρατό.

Κλείσιμο
  
Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι κανείς δεν πρέπει να περιμένει ριζικές εξελίξεις από τη συνάντηση, προσθέτοντας όμως, ότι θα μπορούσε να αποτελέσει την απαρχή μιας ειρηνευτικής διαδικασίας.



Οι δηλώσεις του κ. Λουκασένκο έγιναν μετά από συνάντησή του με την επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε., Κάθριν Άστον, στο περιθώριο της διάσκεψης.



«Ελπίζω ότι το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης θα είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας που θα φέρει την ειρήνη στο έδαφος της Ουκρανίας» δήλωσε νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο. Ειδικότερα, κ. Ποροσένκο, υπογράμμισε ότι στόχος του είναι να σταματήσει η αιματοχυσία και να βρεθεί πολιτική λύση, ώστε να πάψουν οι μάχες στην περιοχή του Ντονμπάς. Σημείωσε, ωστόσο, ότι μόνος τρόπος να υπάρξει αποκλιμάκωση είναι η Ουκρανία να αναλάβει εξ ολοκλήρου τον έλεγχο των συνόρων της και της διέλευσης από αυτά.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι ο δρόμος για την ειρήνευση στην ανατολική Ουκρανία δε περνά μέσα από την περαιτέρω κλιμάκωση των συγκρούσεων, αλλά μέσα από έναν διάλογο του Κιέβου με εκπροσώπους από τις ανατολικές ουκρανικές επαρχίες.

Δείτε το βίντεο με τη χειραψία:



Να υπενθυμίσουμε πως στο βαρύ κλίμα των τελευταίων ημερών, Πούτιν και Ποροσένκο συμμετέχουν στις συνομιλίες που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Ευρασιατικής Τελωνειακής Ένωσης, της οποίας ηγείται η Μόσχα, με τη συμμετοχή και της Λευκορωσίας και του Καζακστάν. Επιπλέον, στο Μινσκ βρίσκονται και ανώτατοι αξιωματούχοι της Ε.Ε., που -από κοινού με τις ΗΠΑ- έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία για την ουκρανική κρίση.



Πάντως, τα βλέμματα όλων έκλεψε η λαίδη Άστον με το φόρεμά της, ενώ προκάλεσε πλήθος σχολίων στο Twitter. «Ο ρόλος μου σε αυτή τη διάσκεψη είναι να υπερασπιστώ τον ουκρανικό λαό, να εξασφαλίσω ότι η Ουκρανία θα παραμείνει ακέραιη εδαφικά», τόνισε από την πλευρά της η κ. Άστον.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης