Τουλάχιστον 15 νεκροί σε νέα βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον 15 νεκροί σε νέα βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο βρισκόταν σε πολυσύχναστη διασταύρωση και εξερράγη σε ώρα αιχμής της κυκλοφορίας

Τουλάχιστον 15 νεκροί σε νέα βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη
Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από την πυροδότηση ενός αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικές ύλες σε μια οδική διασταύρωση όπου βρίσκονταν πολλά οχήματα στην ανατολική Βαγδάτη, σύμφωνα με Ιρακινούς αξιωματούχους.

Η επίθεση αυτή, στην οποία τραυματίστηκαν ακόμη 37 άνθρωποι, σημειώθηκε σε ώρα μεγάλης κίνησης στη συνοικία Τζαντίντα, που ήδη είχε βυθιστεί στο πένθος μετά το θάνατο 11 ανθρώπων σε επίθεση εναντίον ενός σιιτικού τεμένους.

Η έκρηξη άνοιξε έναν μεγάλο κρατήρα, ενώ στη διασταύρωση, όπου πολίτες της Βαγδάτης σκούπιζαν τα συντρίμμια και τα γυαλιά από τις σπασμένες βιτρίνες και τα παράθυρα, μπορούσε κανείς να δει απανθρακωμένα σασί αυτοκινήτων. Ένα πεζοδρόμιο ήταν γεμάτο αίματα.

Καφέ, καταστήματα, αγορές, αλλά και τεμένη γίνονται όλο και πιο συχνά στόχοι επιθέσεων στο Ιράκ, καθώς οι ένοπλες ομάδες προτιμούν να στοχοθετούν πολυσύχναστα σημεία για να προκαλούν τον μέγιστο δυνατό αριθμό θυμάτων.

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο βρισκόταν σε πολυσύχναστη διασταύρωση και εξερράγη σε ώρα αιχμής της κυκλοφορίας.
Κλείσιμο

Καθώς οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί στη χώρα από τις αρχές του 2012, το Ιράκ έχει βυθιστεί ακόμη περισσότερο στο χάος και τη βία μετά την έναρξη στις 9 Ιουνίου της επιχείρησης σουνιτών ανταρτών υπό τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν καταλάβει εδάφη σε πέντε επαρχίες, προκαλώντας τη φυγή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων από τις εστίες τους και τη γη τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης