Ιράκ: Οι πεσμεργκά κατέλαβαν τρία χωριά και απώθησαν επιθέσεις τζιχαντιστών

Ιράκ: Οι πεσμεργκά κατέλαβαν τρία χωριά και απώθησαν επιθέσεις τζιχαντιστών

Οι κουρδικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ κοντά στο να ανακτήσουν τον έλεγχο όλων των εισόδων της πόλης Τζαλάουλα την οποία έχει καταλάβει το ΙΚ εδώ και αρκετές εβδομάδες

Ιράκ: Οι πεσμεργκά κατέλαβαν τρία χωριά και απώθησαν επιθέσεις τζιχαντιστών
Οι Κούρδοι πεσμεργκά, υποστηριζόμενοι από την ιρακινή πολεμική αεροπορία, κατάφεραν να ανακαταλάβουν τρία χωριά στα βορειοανατολικά της Βαγδάτης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) και απώθησαν δύο επιθέσεις σε μια άλλη περιοχή τη Δευτέρα.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει καταλάβει μεγάλο μέρος του ιρακινού εδάφους μετά την επίθεση που εξαπέλυσε στη χώρα, στις 9 Ιουνίου. Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ και οι Κούρδοι πεσμεργκά της αυτόνομης περιοχής του Ιρακινού Κουρδιστάν πολεμούν πλέον τους τζιχαντιστές σε πολλά μέτωπα.

Κλείσιμο
Νωρίτερα σήμερα, οι Κούρδοι ανακατέλαβαν τρία χωριά στην περιοχή Τζαλάουλα της επαρχίας Ντιγιάλα καθώς και έναν από τους κεντρικούς οδικούς άξονες που χρησιμοποιούσαν οι τζιχαντιστές για να μεταφέρουν μαχητές, τρόφιμα και εξοπλισμό, όπως ανέφερε ένας στρατηγός των πεσμεργκά. Οι κουρδικές δυνάμεις βρίσκονται επίσης πολύ κοντά στο να ανακτήσουν τον έλεγχο όλων των εισόδων της πόλης Τζαλάουλα την οποία έχει καταλάβει το ΙΚ εδώ και αρκετές εβδομάδες, πρόσθεσε ο ίδιος.

Βορειότερα, οι ισλαμιστές εξαπέλυσαν δύο επιθέσεις στη σιιτική πόλη Τουζ Χουρμάτου που απέχει 175 χιλιόμετρα από τη Βαγδάτη. Οι Κούρδοι, με τη βοήθεια και της ιρακινής αεροπορίας, απέκρουσαν και τις δύο επιθέσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης