Αεροπορική επιδρομή στη Σομαλία

Αεροπορική επιδρομή στη Σομαλία

Ο απολογισμός αυτός δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί από κάποια ανεξάρτητη πηγή, ενώ οι ισλαμιστές τον διέψευδαν κάνοντας λόγο για «καθαρή προπαγάνδα βασισμένη σε ψεύδη»

Αεροπορική επιδρομή στη Σομαλία
Η δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία, η AMISOM, ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε σήμερα νέες αεροπορικές επιδρομές, για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες, στην παράκτια πόλη Τζιλίμπ της Σομαλίας, όπου έχουν βάσεις μαχητές της σομαλικής ισλαμιστικής οργάνωσης Σεμπάαμπ.

«Στο πλαίσιο της ευρείας στρατιωτικής τους επιχείρησης, οι δυνάμεις της AMISOM συνέχισαν τα αεροπορικά τους πλήγματα εναντίον προπυργίων των (μαχητών της οργάνωσης) Σεμπάαμπ», ανέφερε η δύναμη στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Ο στόχος ήταν η ανώτατη διοίκηση των Σεμπάαμπ και ξένοι μαχητές στα προάστια της πόλης Τζιλίμπ», συνέχισε η AMISOM, η οποία ανέφερε ότι από τα αεροπορικά πλήγματα αυτά σκοτώθηκαν 50 ισλαμιστές.

Ο απολογισμός αυτός δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί από κάποια ανεξάρτητη πηγή, ενώ οι ισλαμιστές τον διέψευδαν κάνοντας λόγο για «καθαρή προπαγάνδα βασισμένη σε ψεύδη», σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους Αμπντουλαζίζ Αμπού Μούσαμπ, ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Σεμπάαμπ, η περιοχή που βομβαρδίστηκε βρίσκεται στην ύπαιθρο. Ο ίδιος υποστήριξε πως πέντε αγρότες τραυματίστηκαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης