Βάλτε καυτερές πιπεριές στο τραπέζι σας και... κερδίστε εφτά χρόνια ζωής!

Βάλτε καυτερές πιπεριές στο τραπέζι σας και... κερδίστε εφτά χρόνια ζωής!

Αν το φαγητό με μπαχαρικά και το «chilli con carne» σας κάνουν να κοκκινίζετε και να βγάζετε καπνούς από τα αυτιά, απλά, κάντε υπομονή και συνεχίστε να τρώτε καυτερά φαγητά - Κινέζοι επιστήμονες υπόσχονται ότι οι καυτερές πιπεριές αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής!

Βάλτε καυτερές πιπεριές στο τραπέζι σας και... κερδίστε εφτά χρόνια ζωής!
Καυτερές πιπεριές και πικάντικα φαγητά με μπαχαρικά θα έχουν από εδώ και πέρα την τιμητική τους, όχι μόνο στην γνωστή για τις «hot» γεύσεις της μεξικάνικη κουζίνα, αλλά σε κάθε κουζίνα του κόσμου, αφού Κινέζοι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι τα πικάντικα φαγητά συμβάλλουν στην μακροζωία.



Ερευνητές από την Κινεζική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών, μετά από εκτενή έρευνα με την συμμετοχή 487.375 εθελοντών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι έτρωγαν σε τακτική βάση (έξι με επτά φορές την εβδομάδα) πικάντικα φαγητά ζούσαν επτά χρόνια περισσότερο από εκείνους που κατανάλωναν καυτερά φαγητά μία φορά την εβδομάδα ή λιγότερο.

Κλείσιμο


Η μελέτη κατέγραψε ότι τα άτομα που κατανάλωναν καυτερές πιπεριές ή σάλτσα φτιαγμένη από τσίλι και γενικότερα, πικάντικα τρόφιμα, είχαν σε ποσοστό 14% χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας σε σχέση με αυτούς που δεν έτρωγαν ποτέ αυτά τα φαγητά ή τα έτρωγαν σπάνια. Η κατανάλωση πικάντικων τροφίμων συνδέθηκε και με άλλους παράγοντες που επηρέαζαν τους εθελοντές, όπως η ηλικία και ο τρόπος ζωής τους και οι παράγοντες αυτοί συνυπολογίστηκαν στα συμπεράσματα της έρευνας.



Όμως, δεν έχει λείψει και ο αντίλογος για την μελέτη των Κινέζων επιστημόνων, που έχει δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal. Η δόκτωρ Nita Forouhi, από το τμήμα Επιδημιολογίας του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, υποστήριξε ότι η μελέτη δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί «οριστική», καθώς, ενώ γνωρίζουμε ότι η δραστική ουσία της καυτερής κόκκινης πιπεριάς, η καψαϊκίνη, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, καταπολεμά την παχυσαρκία και τα μικρόβια, είναι αντιφλεγμονώδης και αντικαρκινική, ωστόσο, καμία από αυτές τις ιδιότητές της δεν έχει δοκιμαστεί σε «συστηματική εκτίμηση», ώστε να αιτιολογείται το συμπέρασμα των Κινέζων επιστημόνων.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης