ΠΑΟΚ – Γάνδη 0-2: Μέτρια εμφάνιση και δίκαιη ήττα για τον Δικέφαλο

ΠΑΟΚ – Γάνδη 0-2: Μέτρια εμφάνιση και δίκαιη ήττα για τον Δικέφαλο

Στην επιστροφή του δραστήριου Μακ, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-0 από την πιο έτοιμη Γάνδη κι έδειξε ότι χρειάζεται ακόμη δουλειά για να είναι έτοιμος στα προκριματικά ματς του Europa League

ΠΑΟΚ – Γάνδη 0-2: Μέτρια εμφάνιση και δίκαιη ήττα για τον Δικέφαλο
Ο «Δικέφαλος» έχει τα… θεματάκια του, το ξέρει πρώτος απ’ όλους ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, που δεν τρόμαξε καθόλου από την ήττα με 2-0 στο σημερινό φιλικό με την πιο έτοιμη, απ’ όλες τις απόψεις, Γάνδη. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το φιλικό κόντρα στους Βέλγους για πρώτη φορά με «3-4-3», καθώς ο 43χρονος τεχνικός του ήθελε να δει την αντίδραση και αφομοίωση των ποδοσφαιριστών του σ’ ένα ακόμη (επιθετικό) σύστημα το οποίο θα χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Νίκος Μελίσσας και στην τριάδα της άμυνας οι Πούγγουρας, Κρέσπο και Βαρέλα. Στη μεσαία γραμμή οι Μάτος και Λέοβατς ήταν στα δύο άκρα, ενώ οι Κάνιας, Σάχοφ αγωνίστηκαν ως εσωτερικοί μέσοι.

Κλείσιμο
Η τριάδα στην επίθεση αποτελούταν από τους Κάμπος, Πρίγιοβιτς και Ζάιρο Ηταν ολοφάνερο ότι οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» έψαχναν να βρουν τα πατήματα και τις θέσεις τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στη Γάνδη, που στις 30 Ιουλίου ξεκινάει το πρωτάθλημα και έχει δώσει ήδη πέντε φιλικά, να κυριαρχήσει και να είναι η ομάδα που είχε εκτός από την κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες.

Για να φτάσουμε στο 1-0 των Βέλγων χρειάστηκε να γίνει το λάθος ανάμεσα στο Λέοβατς και τον Πούγγουρα, με τον Ματόν στο 31ο λεπτό να ανοίγει το σκορ για τη Γάνδη. Στο 34’ ο Μελίσσας με σπουδαία επέμβαση, στην κοντινή προβολή του Καμπανγκό, κράτησε το σκορ στο 1-0, όμως ο Στανόγεβιτς θα κατάλαβε πως από τα αριστερά η ομάδα του είχε κάποια... θεματάκια. Προς το τέλος του πρώτου μέρους, ο «Δικέφαλος» ισορρόπησε, πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, κέρδισε κάποια στημένα, ωστόσο τόσο ο Πρίγιοβιτς, όσο και ο Ζάιρο είχαν άσχημα τελειώματα.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕ ΜΑΚ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ

Ο Ρόμπερτ Μακ, επιλέγοντας τη φανέλα με το νούμερο «29» στην πλάτη, καθώς το αγαπημένο του «11» το έχει από πέρσι ο Πέδρο Ενρίκε, ξεκίνησε στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο β’ μέρος. Ο Σλοβάκος πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης, αντί του Πρίγιοβιτς, ενώ ο Στανόγεβιτς άλλαξε όλη την επιθετική γραμμή του ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Πέλκα (αντί του μέτριου Ζάιρο) και τον Πέδρο Ενρίκε (αντί του Τζάλμα Κάμπος).

Οι «ασπρόμαυροι» βελτίωσαν την εικόνα τους στο β’ μέρος, ήταν αρκετά πιο κινητικοί μέσα στο γήπεδο, έφταναν πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, με τον Σέρβο τεχνικό να κάνει και άλλες τέσσερις αλλαγές περνώντας στον αγώνα τους: Κουλούρη, Κάτσε, Δεληγιαννίδη και Δημητρίου, αλλά να μην αλλάζει σύστημα.

Ο Μακ πήγε στο αριστερό άκρο, ο Κουλούρης στην κορυφή της επίθεσης και ο Πέλκας σε ρόλο εσωτερικού μέσου. Ότι δημιούργησε ο ΠΑΟΚ στο β’ μέρος ξεκινούσε και τελείωνε από τα πόδια του Ρόμπερτ Μακ, αλλά οι Βέλγοι ήταν αυτοί που έφτασαν στο γκολ, με τον Σιλά στο 86ο λεπτό (0-2).

Οι συνθέσεις: ΠΑΟΚ (3-4-3): Μελίσσας - Κρέσπο, Βαρέλα (68’ Δημητρίου), Πούγγουρας – Μάτος (68’ Δεληγιαννίδης), Σάχοφ (68’ Κάτσε), Κάνιας (68’ Κουλούρης), Λέοβατς (46’ Λεβέκ) – Κάμπος (46’ Ενρίκε), Πρίγιοβιτς (46’ Μακ), Ζάιρο (46’ Πέλκας)

Γάνδη (3-4-3): Ρίνε, Ζίγκο, Φεστρέτε, Ματόν , Σίλα, Νέτο, Καλού, Ντε Γιάρχε, Καμπανκού, Ντισμέτ, Εσίτι

Πηγή:www.gazzetta.gr

Παρακολουθήστε τον αγώνα μέσα από το επίσημο κανάλι του ΠΑΟΚ στο youtube.


Δ

Δείτε επίσης το εντυπωσιακό βίντεο από την άφιξη της αποστολής του Δικεφάλου στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί η φιλική αναμέτρηση.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης