Ο Γκάρι Νέβιλ στο τιμόνι της Βαλένθια

Ο Γκάρι Νέβιλ στο τιμόνι της Βαλένθια

Μετά την αποχώρηση του προπονητή των «νυχτερίδων» Νούνο, ο Φιλ Νέβιλ αναλαμβάνει υπηρεσιακός τεχνικός για μια βδομάδα και ύστερα το τιμόνι περάσει, μέχρι το τέλος της σεζόν, στα χέρια του αδερφού του Γκάρι Νέβιλ

Ο Γκάρι Νέβιλ στο τιμόνι της Βαλένθια

Ο Γκάρι Νέβιλ και ο Φιλ Νέβιλ είναι ίσως τα πιο αναγνωρίσιμα ποδοσφαιρικά αδέλφια στον πλανήτη. Άντε, το πολύ στη δεύτερη θέση, αν κάποιος πει ότι στην κορυφή βρίσκονται οι Ολλανδοί Ντε Μπουρ. Μικρά παιδάκια ακόμα η πορεία τους ήταν κοινή, με πολύ μικρές διαφορές.

Ο Γκάρι, μεγαλύτερος κατά δυο χρόνια, άρχισε να προπονείται με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το 1991, εγκαταλείποντας το σχολείο σε ηλικία 16 ετών. Εκεί βρήκε τον αδερφό του Φιλ, ο οποίος έκανε προπονήσεις με την ομάδα νέων, συνεχίζοντας παράλληλα το σχολείο. Μέχρι το 2005 ήταν παρέα. Ανήκαν στους «μπέμπηδες» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που το 1999 έκαναν όλο τον πλανήτη να παραμιλά και έγραψαν το όνομά τους με χρυσό, στα βιβλία της ποδοσφαιρικής ιστορίας.
Κλείσιμο

Το 2005 ο μιρκότερος Φιλ, μετακόμισε λίγο παραπάνω, στο Λίβερπουλ, για να παίζει βασικός, για λογαριασμό της Έβερτον. Η μοίρα όμως, όπως προαναφέραμε δεν είχε σκοπό να τους κρατήσει χώρια.

Πλέον, έχοντας και οι δυο σταματήσει το ποδόσφαιρο, ακολουθούν καριέρες προπονητικής και οι δρόμοι τους, τους ένωσαν στην Βαλένθια. Ο Φιλ, για άλλη μια φορά, είχε προλειάνει ο έδαφος, όντας εκεί από τον Ιούλιο του 2015, ως προπονητής, υπό τον μάνατζερ, Νούνο Εσπίριτο Σάντο. Όταν ο τελευταίος, αποχώρησε, πριν μερικές μέρες, ο Φιλ ανέλαβε υπηρεσιακός προπονητής. Όμως αυτό δεν έμελλε να είναι για πολύ, καθώς την ερχόμενη Κυριακή, θα αναλάβει το ρόλο του βοηθού προπονητή, με αρχιπροπονητή τον αδερό του. Ο Γκάρι, υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Εκπληκτική και ονειρεμένη πρωτιά για τα δυο αδέρφια. Το Σάββατο ο Φιλ, θα είναι πρώτος προπονητής στο παιχνίδι του Μεστάγια μεταξύ Βαλένθια και Μπαρτσελόνα και ο Γκάρι, θα αναλάβει την επόμενη μέρα για να παίξει το πρώτο του παιχνίδι πάλι στο Μεστάγια, για το Τσάμπιονς Λιγκ, εναντίον της Λυών.

Όλα αυτά βέβαια δεν έγιναν τυχαία. Το 2014, οι «μπέμπηδες» Ράιαν Γκιγκς, Νίκι Μπατ, Πολ Σκόυλς και τα αδέρφια Νέβιλ, αγόρασαν τη Σαλφορντ με στόχο να την ανεβάσουν στην Τσάμπιονσιπ, όμως λίγο αργότερα πούλησαν το 50% των μετοχών στον εκατομμυριούχο Πίτερ Λιμ. Ο Λιμ είναι ιδιοκτήτης και των «νυχτερίδων» του Μετσάγια, συνεπώς ο Φιλ, μετακόμισε εκεί ως βοηθός προπονητή και ύστερα, μάλλον δεν χρειάστηκε και πολλή προσπάθεια για να προσκληθεί και ο μεγαλύτερος Γκάρι στην ισπανική Βαλένθια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης