Η Αμερική «αιχμαλώτισε» τη Λιθουανία και προκρίθηκε στον τελικό του Μουντομπάσκετ

Η Αμερική «αιχμαλώτισε» τη Λιθουανία και προκρίθηκε στον τελικό του Μουντομπάσκετ

Οι παίχτες του Κασλάουσκας άντεξαν μόνο ένα ημίχρονο - Ξέσπασμα των Αμερικανών στα τελευταία δύο δεκάλεπτα

Η Αμερική «αιχμαλώτισε» τη Λιθουανία και προκρίθηκε στον τελικό του Μουντομπάσκετ
Για ένα ημίχρονο υπήρχε… ματς. Στο δεύτερο, ωστόσο, υπήρχε μια ομάδα στο παρκέ. Οι ΗΠΑ συνέτριψαν τη Λιθουανία με 96-68 στη Βαρκελώνη και εξασφάλισαν την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου την Κυριακή θα υπερασπιστούν τον τίτλο τους απέναντι στο νικητή του αγώνα Σερβία-Γαλλία.

Ο Κάιρι Ίρβινγκ με 18 και ο Τζέιμς Χάρντεν με 16 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ των νικητών. Διασώθηκαν Κουζμίνσκας και Βαλαντσιούνας, που είχαν από 15 για τη «Λιέτουβα, που όμως είχε 2/18 τρίποντα και 21 λάθη, ενώ έχασε κατά κράτος τα ριμπάουντ (50-38, με 18 επιθετικά).

Κλείσιμο


Το ματς

Η Λιθουανία μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και με ώριμες επιθέσεις έφτασε να προηγείται με τρεις (10-13) φορτώνοντας μετά από τέσσερα λεπτά τρεις παίκτες των ΗΠΑ με δύο φάουλ, Χάρντεν, Κάρι και Φαρίντ. Η είσοδος του Τόμπσον πρόσφερε σκορ στους Αμερικανούς που πήραν τα ηνία του αγώνα και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 21-16, με τον Γιόνας Καζλάουσκας να χρεώνεται τεχνική ποινή για διαμαρτυρία. Τα λάθη της «Λιέτουβα» και τα επιθετικά ριμπάουντ των παικτών της Team USA έκαναν τη διαφορά και στη δεύτερη περίοδο (41-32), αλλά η αστοχία των παικτών του Σιζέφσκι και οι λύσεις του Κουζμίνσκας κρατούσαν στο ματς τη Λιθουανία, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 43-35.

Οι Αμερικανοί επέστρεψαν αγριεμένοι από τα αποδυτήρια. Με ένα επί μέρους σκορ 18-2 στο πρώτο πεντάλεπτο «καθάρισαν» το ματς και με τον Χάρντεν να πετυχαίνει 16 πόντους στην τρίτη περίοδο έφτασαν και στο +30 (76-46). Το υπόλοιπο της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Διαβάστε περισσότερα στο sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης