Νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προανήγγειλε ο Π. Κουρουμπλής

Νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προανήγγειλε ο Π. Κουρουμπλής

Σε ομιλία του εκτός από το νέο σύστημα, δεσμεύτηκε για ολοκλήρωση του TAXIS Υγεία μέσα στο 2015

Νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προανήγγειλε ο Π. Κουρουμπλής
Τις καλές προθέσεις του έναντι των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιριών επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Υγείας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας την Τετάρτη στο συνέδριο Athens Health Forum, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας θα λάβουν μέτρα για πιο φθηνά φάρμακα και πως θα στηρίξει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία.
«Δεν έχουμε επιθετική διάθεση εναντίον των εταιριών. Θα τους ζητήσουμε να πληρώνουμε ό,τι πληρώνει και η Γερμανία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.
 
Παράλληλα, ανακοίνωσε νέο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, το οποίο θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη το επόμενο δίμηνο, με στόχο την καλύτερη διαχείριση των περιστατικών και την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.
Κλείσιμο
 
Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι εντός του 2015 να ολοκληρωθεί το TAXIS Υγείας που θα περιλαμβάνει τον ηλεκτρονικό φάκελο του ασθενή, το σύστημα των ραντεβού, τις δαπάνες υγείας, την ηλεκτρονική συνταγράφηση και υπογραφή. «Θα έχουμε στα χέρια μας ένα ακόμα εργαλείο για την πάταξη της απάτης και της σπατάλης δημοσίου χρήματος», επεσήμανε ο κ. Κουρουμπλής.
 
Αναφορικά με τις προσλήψεις, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο έχει θέσει ως στόχο τη μείωση του χρόνου πρόσληψης των στελεχών της υγείας και συγκεκριμένα σε 5 μήνες από 2 χρόνια για τους γιατρούς και σε 20 ημέρες από 5 μήνες για τους επικουρικούς.

Στο ίδιο συνέδριο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) κ. Πασχάλης Αποστολίδης ζήτησε από την Πολιτεία να προχωρήσει στη χρηματοδότηση των αναγκών των ανασφάλιστων κατά 50%, διαβεβαιώνοντας ότι ο ΣΦΕΕ θα καλύψει το υπόλοιπο 50%. Σημείωσε την απελπιστική θέση στην οποία βρίσκονται οι φαρμακοβιομηχανίες λόγω της άτυπης στάσης πληρωμών. Όπως είπε, περισσότερα από 1 δισ. ευρώ χρωστούν τα νοσοκομεία και ο ΕΟΠΥΥ, και ζήτησε από το υπουργείο χρονοδιάγραμμα για την εξόφληση τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης