Ευρωεκλογές: Το μειονοτικό κόμμα της Θράκης ανακάλυψε «μακεδονική μειονότητα» στην Πέλλα και κατεβάζει υποψήφια εκεί

Ευρωεκλογές: Το μειονοτικό κόμμα της Θράκης ανακάλυψε «μακεδονική μειονότητα» στην Πέλλα και κατεβάζει υποψήφια εκεί

Θέλει να εμφανιστεί ως εκπρόσωπος ανύπαρκτων «εθνικών μειονοτήτων» στη χώρα μας

kief00
Προεκλογική εκστρατεία και στην... Έδεσσα πραγματοποιεί το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ το οποίο επιδιώκει ετσι να αλιεύσει ψήφους από το ακροατήριο του «Ουράνιου Τόξου» σε μια προσπάθεια να εμφανισθεί ως ο εκπρόσωπος «Εθνικών μειονοτήτων» στην Ελλάδα. 

Το ΚΙΕΦ το οποίο προωθεί τον τουρκισμό στην Θράκη και εκφράζει τον σκληροπυρηνικό πυρήνα της μειονότητας υποστηρίζοντας ότι προωθεί τα αιτήματα της «τουρκικής μειονότητας» εδώ και καιρό και με παρασκηνιακές διαβουλεύσεις είχε έρθει σε επαφή με ακτιβιστές στην δυτική Μακεδονία που υποστηρίζουν ότι ανήκουν σε «μακεδονική μειονοτητα» ώστε να υπάρξει κοινή κάθοδος στις εκλογές.

Καθώς αυτές οι προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν το ΚΙΕΦ συμπεριέλαβε στην λίστα των υποψηφίων του για τις ευρωεκλογές την Ευγενία Νατσουλίδου της «Μακεδονικής Κίνησης Προώθησης της μητρικής γλώσσας Κρστε Μισιρκοβ». Η σχέση του ΚΙΕΦ με την κ. Νατσουλιδου έχει ξεκινήσει μήνες πριν καθώς πέρυσι είχε παραστεί ως ομιλήτρια στην εκδήλωση για την επέτειο θανάτου του Σαδικ Αχμετ καταθέτοντας και στεφάνι στον τάφο του.

Σε ανάρτηση του το ΚΙΕΦ γνωστοποιεί την επίσκεψη του στην Έδεσσα που ενημερώθηκε όπως αναφέρεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα.

Κλείσιμο


Και επισημαίνεται ότι η συνεργασία αυτή με τα «μέλη των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της μακεδονικής μειονότητας, οι οποίοι αγωνίζονται για το δίκαιο και τα δικαιώματα τους όπως και η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης».

Παρά το γεγονός ότι η προσπαθεια καταγραφής «μακεδονικής μειονότητας» σε εκλογές έχει αποτύχει με τα πενιχρά αποτελέσματα που είχε το Ουράνιο Τόξο ,η επιδίωξη του ΚΙΕΦ και αυτών που το υποστηρίζουν είναι να δημιουργηθεί η εντύπωση «ενότητας» των υποτιθέμενων εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα .

Πάντως δημιουργεί ερωτηματικά το γεγονός ότι Κόμμα το οποίο κατέρχεται τις εκλογές επικαλείται την ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» κατά παράβαση των προβλέψεων της Συνθήκης της Λωζάννης, αλλά και «μακεδονικής μειονότητας» η οποία όχι μόνο δεν αναγνωρίζεται νομικά αλλά και η Συμφωνία των Πρεσπών έδωσε τέλος σε τέτοιου είδους ισχυρισμούς.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν υπάρξει συνεχή δημοσιεύματα και στα κρατικά ΜΜΕ της Τουρκίας που προβάλουν με κάθε τροπο τα προβλήματα της «τουρκικής μειονότητας» της Θράκης ώστε να αποτυπώνονται τα ζητήματα που θέτει σε επίσημο επίπεδο ο τούρκος πρόεδρος Τ. Ερντογαν αλλά και ως μήνυμα στήριξης στο ΚΙΕΦ.

Στο πλαίσιο τέτοιων παράλληλων «δράσεων» στο Πανεπιστήμιο της Ραιδεστού η Ενωση Πανεπιστημίων Θράκης οργανώνει εκδήλωση για την «θρησκευτική ελευθερία στην Βουλγαρία και στην Ελλάδα» με ομιλητές τους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης Ιμπραήμ Σεριφ και Μουσταφά Τράμπα.  


Ειδήσεις σήμερα:

«Μπήκε στο αμάξι και ήθελε να πατήσει τον σύζυγό μου» - Η περιγραφή της 43χρονης για το άγριο ξύλο σε φανάρι στο Αιγάλεω

Η συγγνώμη της Singapore Airlines για την πτήση τρόμου με έναν νεκρό - Νομικά θα κινηθούν οι τραυματίες

Η βοήθεια που έχει φτάσει στη Γάζα μέσω του προσωρινού λιμανιού δεν έχει διανεμηθεί ακόμη, παραδέχεται το Πεντάγωνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης