Με ευρεία πλειοψηφία έγινε δεκτό το νομοσχέδιο για την ίδρυση κέντρου αμυντικής καινοτομίας

Με ευρεία πλειοψηφία έγινε δεκτό το νομοσχέδιο για την ίδρυση κέντρου αμυντικής καινοτομίας

Το νομοσχέδιο στήριξαν επί της αρχής Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Σπαρτιάτες - Κατά το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, η Νέα Αριστερά και η Νίκη - Παρών η Πλεύση Ελευθερίας

6228192
Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείο Εθνικής Άμυνας που προβλέπει την ίδρυση κέντρου αμυντικής καινοτομίας. Επί της αρχής, το νομοσχέδιο στήριξαν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι Σπαρτιάτες.

Κατά ψήφισαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, η Νέα Αριστερά και η Νίκη. Η Πλεύση Ελευθερίας επέλεξε το παρών.

Νωρίτερα, στην τοποθέτηση του, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, έκανε λόγο για την ανάγκη μεταρρύθμισης την ώρα που η χώρα μας βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πολεμικές συρράξεις στην ευρύτερη περιοχή, στην Ουκρανία αλλά και στη Μέση Ανατολή.

Θέλησε να ευχαριστήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη στάση που τήρησαν σημειώνοντας ότι η υπερψήφιση ενός τέτοιου νομοθετήματος, ειδικότερα ενόψει της προεκλογικής περιόδου, είναι δείγμα ωριμότητας.

Κλείσιμο
Ταυτόχρονα, ο κ. Δένδιας, ανέφερε ότι «η χώρα μας αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή». Όπως είπε, η τουρκική απειλή είναι ενεργή όσων αφορά τα νομικά και γεωγραφικά όρια της Ελλάδας. Η γειτονική χώρα «αμφισβητεί το καθεστώς κυριαρχίας και όχι απλώς των κυριαρχικών δικαιωμάτων», πρόσθεσε.

Τόνισε χαρακτηριστικά, πως «η χώρα αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή. Όταν υπάρχει χώρα που αμφισβητεί το καθεστώς κυριαρχίας - και όχι απλώς των κυριαρχικών δικαιωμάτων - και αμφισβητεί Διεθνή Συνθήκη που αφορά την μειονότητα, αυτό χαρακτηρίζεται ως υπαρξιακή απειλή. Απειλούνται τα γεωγραφικά και νομικά όρια της πατρίδας μας» και συνέχισε καταλήγοντας ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι, παρότι καλωσορίζουμε τους ήρεμους τόνους και το καλό κλίμα το τελευταίο διάστημα».

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές στις 4 Ιουλίου

Κύκλωμα εφοριακών ΔΟΥ Χαλκίδας: Η «Λίνα», η διεκπεραιώτρια, ο λογιστής και οι εκβιάσεις επιχειρηματιών

TikTok: «Από Βίκινγκ έγινε Κέιτ Μος» - Επικά σχόλια για τον άνδρα που ξύρισε το μούσι του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης