Erez Rozen, ο αλχημιστής των premium αρωμάτων
arthrou-erez-rozen

Erez Rozen, ο αλχημιστής των premium αρωμάτων

Ο διάσημος αρωματοποιός του οίκου Zielinski & Rozen, που χρονολογείται στο 1905, αποπλανεί το πιστό κοινό του με μυστικές φόρμουλες και εξαίσιες εσάνς. Πλέον τις ανακαλύπτουμε και στο πρώτο κατάστημά του στην Αθήνα

Ο οίκος αρωμάτων Zielinski & Rozen, με παράδοση στον χώρο της αρωματοποιίας από το 1905, μπορεί να υπερηφανεύεται για τις μοναδικές συνταγές του με ρίζες στις αρχές του 20ού αιώνα. Η ιστορία του είναι ταυτόχρονα η ιστορία μιας εμβληματικής οικογένειας. Ο artisanal οίκος πλέον φέρει την υπογραφή του πολωνικής καταγωγής Ισραηλινού αρωματοποιού και ιδεολόγου Ερέζ Ρόζεν, ο οποίος παροτρύνει καθέναν από εμάς «να είσαι ο εαυτός σου σε κάθε έκφανση της ζωής σου».



Τα προϊόντα του είναι περιζήτητα και διαθέσιμα σε διακεκριμένα σημεία πώλησης σε όλο τον κόσμο, όπως η Σκάλα του Μιλάνου. Πριν από λίγες ημέρες άνοιξε και το πρώτο κατάστημα Zielinski & Rozen (τα επίθετα των αγαπημένων γονιών του Ερέζ) στην Ελλάδα - και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα, στην περιοχή της Γλυφάδας. Το νέο concept store ενσωματώνει τα χαρακτηριστικά και την ενέργεια της πόλης με την πλούσια ιστορία του brand προκειμένου να δημιουργήσει μια εξαιρετικά επιμελημένη εμπειρία για κάθε επισκέπτη.



Η επιλογή των συστατικών των αρωμάτων και η έμπνευση για κάθε σχέδιο μπουκαλιού αντλείται από τις περιπλανήσεις και τις περιπέτειες του Ρόζεν σε διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ κάθε περίπλοκη νότα αρώματος χρονολογείται στις αρχές του 20ού αιώνα, όταν ο προπάππος του ήδη από το 1905 συνέθετε τις μυστικές μέχρι σήμερα φόρμουλες διάφορων αρωμάτων. «Μελετώντας πριν από χρόνια την ιστορία του παππού μου ανακάλυψα σημειωματάρια-πραγματικούς θησαυρούς που ήταν γραμμένα στα πολωνικά. Ζήτησα από ανθρώπους που μιλούν τη γλώσσα να μου μεταφράσουν τα συγκεκριμένα κείμενα και προς έκπληξή μου μυήθηκα σε φόρμουλες για εξαίσια αρώματα και κρέμες περιποίησης. Την εποχή εκείνη μπήκα σε έναν πραγματικά μαγικό κόσμο. Ηθελα πλέον να ασχοληθώ με τα αρώματα φτιάχνοντας premium ή ακόμη και custom made δημιουργίες».



Ο οίκος Zielinski & Rozen δεν ανταγωνίζεται, δεν επιδιώκει το ιδανικό. Εκπέμπει αγάπη χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τις παροδικές τάσεις και απαιτήσεις της αγοράς. Ο Ερέζ Ρόζεν, ένας cool κοσμοπολίτης με μοντέρνα άποψη ζωής, επιθυμεί να εκφράσει με τον πιο ακριβή τρόπο την προσωπικότητα ενός ατόμου μέσα από επιλεγμένους συνδυασμούς και υλικά. Ολα τα μπουκαλάκια, από το σχήμα μέχρι την ετικέτα τους, είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με το στυλ και την ιδιοσυγκρασία του, ενώ κάθε εσάνς αποδίδεται διαφορετικά σε κάθε επιδερμίδα.

Τα αρώματα του brand προκαλούν συναισθηματική σύνδεση και περιέργεια και αντανακλούν το ύφος και τη διάθεση κάθε ημέρας. «Επιδιώκω να δημιουργώ αρώματα που αγγίζουν την ψυχή, που μπορούν να μιλάνε για έναν άνθρωπο, να αναδεικνύουν τη μοναδικότητά του. Ενα άρωμα μπορεί να μας πει πολλά: ποιοι είμαστε, πώς αισθανόμαστε, πώς σκεφτόμαστε, πώς συμπεριφερόμαστε. Είναι ικανό να αποκαλύψει πτυχές μας που ενδεχομένως να μην είχαμε παρατηρήσει ποτέ. Κάθε συστατικό μετρά, όπως μετρά και κάθε στιγμή. Είναι ένα αόρατο αξεσουάρ που ολοκληρώνει την εμφάνιση κάποιου και μεταφέρει ένα συγκεκριμένο μήνυμα», εξηγεί ο Ρόζεν.



Αγκαλιάζοντας τον παλμό και τον δυναμισμό της Αθήνας, το νέο κατάστημα Zielinski & Rozen αφουγκράζεται τα στοιχεία της πόλης προσθέτοντας τη δική του εστέτ αύρα. Είναι ένας σαγηνευτικός χώρος όπου τα σύνορα μεταξύ φύσης και τέχνης μπλέκονται αρμονικά και η αληθινή ουσία του αρώματος καταλαμβάνει την κεντρική σκηνή. Τα φυσικά υλικά και το φως είναι σημαντικά στοιχεία που αντανακλούν τη φιλοσοφία του brand και εντοπίζονται και στο κατάστημα της Γλυφάδας, που μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε μια εξαιρετική συλλογή επιλεγμένων αρωμάτων και να αποδράσουμε στον κόσμο του Zielinski & Rozen. «Μια μεγάλη ηλιόλουστη βεράντα όπου κάθε επισκέπτης μπορεί να χαλαρώσει, boho και έθνικ διακόσμηση και μια ιδιαίτερη συλλογή από έπιπλα-αντίκες δημιουργούν για τους επισκέπτες μας μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και καλαισθησίας.

Ολα τα αρώματά μας είναι unisex και είναι διαθέσιμα σε αφρόλουτρα, απολεπιστικά σώματος, κρέμες και έλαια σώματος, σαπούνια χεριών, κεριά και diffusers», καταλήγει ο φημισμένος δημιουργός 

info
Zielinski & Rozen Perfumerie
Athens, Λαοδίκης 30, Γλυφάδα,
τηλ.: 210 8985655.
zielinskiandrozen.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης