Κασσελάκης: Θα κοιτάξω την σπατάλη του παρελθόντος και επί ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: Θα κοιτάξω την σπατάλη του παρελθόντος και επί ΣΥΡΙΖΑ

Επιμένει για το Ισραήλ, «θα μπορούσε να προβληθεί ένα βίντεο με απώλειες Παλαιστινίων», δήλωσε σε συνέντευξή του - «De facto τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς», λέει

kasselakis_stefanos1
Εφ’όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε την Τετάρτη στο Action24 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συνεργασιών, τις δηλώσεις του για τη Χαμάς αλλά και για τα εσωκομματικά.

Για την προκλητικότητα της ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας, απάντησε πως «αυτά τα πρωτόκολλα είναι θετικά για τη χώρα μας» και «καλό είναι να κυρωθούν». «Τόσα χρόνια τι περίμεναν;» διερωτήθηκε ο κ. Κασσελάκης και πρόσθεσε πως «δεν πρόκειται εμείς να λύσουμε το πρόβλημα που δημιούργησε η ΝΔ», κάνοντας λόγο για «γενναία» Συμφωνία των Αλέξη Τσίπρα και Νίκου Κοτζιά.

Ερωτηθείς αναφορικά με όσα δήλωσε χθες για την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, λέγοντας πως ένα μέρος της είναι τρομοκρατική οργάνωση και για την σημερινή αντίδραση του Ισραηλινού πρέσβη, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι «είναι μια τρομοκρατική οργάνωση de facto» και συμπλήρωσε πως «εάν ένα κομμάτι (της) καλύπτει κάποιο ανθρωπιστικό κομμάτι, αυτό πρέπει να το αναλάβει η Δύση».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d1gffdh5raxl)
Κλείσιμο


«Θα συνιστούσα λίγο στο Ισραήλ να προσέχει αυτές τις αναλογίες» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το βίντεο του Ισραηλινού πρέσβη, λέγοντας πως θα μπορούσε να προβληθεί ένα αντίστοιχο βίντεο με απώλειες Παλαιστινίων. «Θα πρέπει συγχρόνως και το Ισραήλ να εξηγήσει αν αυτή η σφαγή χαρακτηρίζει όλους τους Ισραηλινούς πολίτες», πρόσθεσε.

«Εάν κάποιος προσβάλλει το σπίτι σου, πριν συναντηθείς σημαίνει κάτι» περιέγραψε για την μετατροπή της Μονής της χώρας σε τζαμί, και πρόσθεσε ότι «δεν θα γυρνάμε και το άλλο μάγουλο όταν κάποιος μας προσβάλλει», αν και δήλωσε θετικός στον ελληνοτουρκικό διάλογο.

Για τη χείρα φιλίας που έτεινε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απάντησε πως «το παρελθόν πάντα μετράει, αλλά υπάρχει και το μέλλον», διευκρινίζοντας πως είναι «άνοιγμα προς όλο τον προοδευτικό κόσμο». «Δεν πρόκειται εμείς να μπλέξουμε σε συμφωνίες αρχηγών» ξεκαθάρισε, λέγοντας ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ». «Θα υπάρχει εκσυγχρονισμός, ψηφιοποίηση και αμεσοδημοκρατία» μετά το Καταστατικό συνέδριο λέγοντας ότι η «κομματική επετηρίδα ούτε καν θα είναι παράγοντας».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d1gfkm1ji2wh)


Σε ερώτηση για τη δυνητική συνεργασία του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο κ. Κασσελάκης ανταπάντησε ότι «η ειρωνική αντίδραση του κ. Ανδρουλάκη» φανερώνει μια ανασφάλεια, όπως είπε, ενώ υπογράμμισε πως «ξέρετε πως μπορώ να εκπροσωπήσω τη χώρα καλύτερα στο εξωτερικό και σε ξένες γλώσσες», αλλά και πως έχει δουλέψει, χωρίς να προέρχεται από τον «κομματικό σωλήνα».

«Εμείς θα έχουμε την επόμενη ημέρα των Ευρωεκλογών, είμαι σίγουρος, ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Κασσελάκης, για να συμπληρώσει πως «προφανώς και δεν υπάρχει προσωπική χημεία, όπως και δεν υπάρχει βούληση από μέρους μου για οποιαδήποτε συμφωνία κορυφής», για τον Νίκο Ανδρουλάκη. «Ξέρω ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1981 όντως έφερε τομές στην ελληνική κοινωνία», πρόσθεσε.

«Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται» απάντησε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς τα περί αλαζονείας. «Θεωρώ ότι είναι τεράστια κοροϊδία να προέρχεται αυτό από εκείνον», συμπλήρωσε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d1gfs8dvijft)


«Μόνοι τους δημιούργησαν αυτό το θέμα» είπε, κατηγορώντας την ΝΔ για το πόθεν έσχες του, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να συνεισφέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ, για να συνεχίσει η κινηματικότητά του. «Είπα πριν από τις Ευρωεκλογές» για την κατάθεση του πόθεν έσχες του, λέγοντας πως «θα μείνουν πολύ ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις» του.

Εάν με τιμήσει ο ελληνικός λαός να είμαι πρωθυπουργός του, τότε «θα κοιτάξω την σπατάλη του παρελθόντος» ανέφερε, ενώ απάντησε «παραπάνω» για τη χρονική περίοδο, εννοώντας και τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για να ξεκαθαρίσει πως «δεν έχω τέτοια κολλήματα, ξέρετε».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d1gg0drql2m9)


«Την χειρονομία στον Αργυρό την έκανα γιατί απαντούσα σε σύντροφό μας» σχολίασε για την παρουσία του σε πρεμιέρα νυχτερινού κέντρου, θυμίζοντας με νόημα πως «ο Αντρέας πήγαινε στα μπουζούκια». «Μα αυτό είμαι», αποδεχόμενος ότι είναι «και του σαλονιού και του λιμανιού», συμπληρώνοντας πως «θεωρώ τον εαυτό μου λαϊκό Αριστερό». «Θέλω να κάνω τα πράγματα 50αρακια στον κόσμο». Ακόμη, τα προβλήματα της χώρας τέσσερα χρόνια από τώρα θα είναι διαφορετικά, περιέγραψε και τόνισε ότι όποια απάντηση και να σας δώσω σήμερα δεν θα λύνει τα προβλήματα του μέλλοντος. «Στο τέλος της ημέρας πρέπει να επιλέξω κάποιον για το χαρακτήρα του» επισήμανε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας ότι πρέπει «να είναι αδιαμεσολάβητα διαθέσιμος στον κόσμο αυτός ο ηγέτης».

«Εγώ ξεπατώνομαι, λιώνω τα παπούτσια» τόνισε και πρότεινε ότι «αυτό που χρειαζόμαστε είναι αντισυμβατικό πολιτικό μήνυμα», ενώ «εάν δούμε ένα αποτέλεσμα πάνω από 20% θα είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος».

Ο ίδιος αντέκρουσε τις αιτιάσεις περί συγκεντρωτικού κόμματος, απαντώντας ότι «η βάση είναι πάνω από όλα τα όργανα και πάνω από τον πρόεδρο», ενώ επιφυλάχθηκε να απαντήσει για το ενδεχόμενο υποστήριξης μιας νέας θητείας της Προέδρου της Δημοκρατίας λέγοντας ότι «θα απαντήσω την κατάλληλη στιγμή».

Για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «η σχέση μας είναι μια χαρά.Δεν έχει αλλάξει τίποτα από τότε που εμφανίστηκε στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου μας» απάντησε και συμπλήρωσε ότι «θεωρώ ότι το κόμμα και εγώ προσωπικά έχουμε στηρίξει» την Συμφωνία των Πρεσπών. «Από εκεί και πέρα είμαστε σε μια διαδικασία ανασυγκρότησης και ανανέωσης του χώρου μας» είπε, ενώ στις αιτιάσεις περί ιδεολογικής απόκλισης, τόνισε πως είναι απολύτως συμβατά αυτά που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διακήρυξή του.

«Η σύγχρονη Αριστερά καλύπτει όλη την Κεντροαριστερά» σχολίασε, ενώ για το κόμμα του «προφανώς είμαστε στο χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά η σύγχρονη αριστερά παρεμβαίνει και λύνει προβλήματα».

Για ηγετική ομάδα του στο εξής, αυτή θα αποτελείται από πρόσωπα που υπάρχουν στη βουλή των Ελλήνων, στα think tanks και «προφανώς έχουμε και εξαιρετικούς υποψήφιους στο ευρωψηφοδέλτιό μας που θα έχουν μέλλον στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Για την παρουσία του στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Τσίπρα, «εάν με προσκαλέσει, προφανώς θα πάω» απάντησε, ενώ «δεν θα περιμένω την τελευταία στιγμή για να έχουμε προεκλογικό πρόγραμμα» ανέφερε στα περί κυβερνησιμότητας.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d1ggea6o659l)


Μιλώντας για το παρελθόν, «έχω μετανιώσει πολύ για αυτό που είχα πει χαλαρά για συνέντευξη στον Σταύρο θεοδωράκη» δήλωσε για τα περί απόκτησης δύο αγοριών, σχολιάζοντας ότι «ήταν κάτι το οποίο το οποίο λανθασμένα σε μια χαλαρή στιγμή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης