Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση είναι ξεκούρδιστο παιχνίδι με υπουργούς από τα παράθυρα

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση είναι ξεκούρδιστο παιχνίδι με υπουργούς από τα παράθυρα

Από την Κω, το μέρος του εφηβικού του έρωτα όπως είπε, ο επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι» είπε πως η Ελλάδα δεν θα σωθεί εάν δεν στηριχθεί στις δυνάμεις της

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση είναι ξεκούρδιστο παιχνίδι με υπουργούς από τα παράθυρα
«Ήρθα να δω τους φίλους μου» είπε από την Κω ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό του νησιού για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. «Αυξάνονται μεν οι τουρίστες στη χώρα μας, αλλά καταναλώνουν όσο πάει και λιγότερα λεφτά, που αυτό μπορεί να είναι μια πολύ βαριά πέτρα στα πόδια του ελληνικού τουρισμού, γιατί θα αναγκαστούν οι ξενοδόχοι να ρίξουν ποιότητα, τα μαγαζιά να ρίξουν ποιότητα, ο καλός τουρίστας να μη μένει ευχαριστημένος και να γίνει ένας φαύλος κύκλος, μια περιδίνηση δηλαδή, που θα οδηγήσει τη χώρα να έχει χειρότερης ποιότητας τουρισμό κι είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα το οποίο δεν αντιμετωπίζεται, υπάρχει μια προχειρότητα και χρειάζεται ένα σχέδιο», είπε αναφορικά με την κύρια απασχόληση του νησιού.

Μπορεί το ταξίδι στην Κω να κράτησε μόλις λίγες ώρες, στα πλαίσια της καλοκαιρινής του περιοδείας, όμως ο Σταύρος Θεοδωράκης συνάντησε φίλους και εθελοντές του Ποταμιού και μίλησε για τον τουρισμό, το ενδεχόμενο εκλογών, τις συνεργασίες, τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και για τις κυβερνητικές προτεραιότητες του Ποταμιού που θα παρουσιαστούν στην Αθήνα στις 21 Σεπτεμβρίου.

Κλείσιμο


Με χαλαρή διάθεση, βερμούδα και καλοκαιρινό πέδιλο, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Εκλογές, αν με ρωτάς, δεν πιθανολογώ ότι θα γίνουν το φθινόπωρο, αλλά είναι πολύ πιθανό να γίνουν το χειμώνα» και τόνισε: «Πέρναγα τώρα εδώ από τα τουριστικά μαγαζιά κι έβλεπα κάτι παιδικά παιχνίδια που δουλεύουν κουρδιστά. Έχω την αίσθηση λοιπόν ότι αυτή η Κυβέρνηση είναι κάτι σαν ξεκούρδιστο παιχνίδι, δηλαδή κάνει κάποιες παράταιρες κινήσεις το τελευταίο διάστημα, που δείχνουν ότι έχει χάσει την όποια δυναμική είχε.
Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, έτσι; Γιατί το συμφέρον όλων μας είναι η Κυβέρνηση, η εκάστοτε Κυβέρνηση να είναι μια Κυβέρνηση σχεδιασμού, που συζητάει, που διαφωνείς, που παλεύεις μερικά πράγματα, αλλά που υπάρχει. Έχω την αίσθηση λοιπόν ότι αυτό έχει χαθεί, φάνηκε και με τον τελευταίο ανασχηματισμό, είναι απίστευτες οι επιλογές του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου, πήραν ανθρώπους από τα τηλεοπτικά παράθυρα των μεταμεσονύχτιων εκπομπών και είπαν εσύ θα γίνεις Υπουργός και δεν μπορώ να αντιληφθώ ποιο είναι το σκεπτικό τους. Και, αν και δε θέλω να είμαι πολύ αυστηρός, αλλά με μία αυστηρότητα θα έλεγα ότι είναι και μία προσβολή στις προσπάθειες των πολιτών τόσα χρόνια, έτσι; Γιατί έκαναν μια υπερπροσπάθεια για να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα, αυτή την κρίση και δεν το έχουμε ξεπεράσει».

«Η Ελλάδα δε θα σωθεί, εάν δε στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις, εάν δε βελτιώσει τον τουρισμό της, εάν δεν αυξήσει την παραγωγή της, εάν δεν κάνει καινοτομία, εάν δε μείνουν τα ελληνικά μυαλά στη χώρα και δε φύγουν, γιατί αυτή τη στιγμή η χώρα δεν απειλείται μόνο από οικονομικό έλλειμμα, απειλείται κι από έλλειμμα εγκεφάλων» κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού. 

Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης παραδέχθηκε μάλιστα με μια διάθεση εξομολόγησης: «Έχω ζήσει στην Κω έναν εφηβικό έρωτα»...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης