Διακόπηκε τελικά χθες η επιχείρηση διάσωσης τουριστών που εγκλωβίστηκαν σε δύσβατο σημείο στα Δώματα Σφακίων, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Μεταξύ των τουριστών είναι και ένας 52χρονος Γερμανός που έχει τραυματεί στο πόδι και δεν μπορεί να περπατήσει
Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και επειδή οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να τον προσεγγίσουν με καΐκι, η επιχείρηση διακόπηκε για να συνεχιστεί σήμερα το πρωί.
Μάλιστα οι πυροσβέστες βεβαιώθηκαν ότι ο 52χρονος Γερμανός τουρίστας μαζί με την παρέα του είναι καλά στην υγεία τους και θα διανυκτερεύσουν σε ασφαλές σημείο.
Κλείσιμο
Το χρονικό Ο 52χρονος Γερμανός τουρίστας, ενώ έκανε πεζοπορία στα Δώματα Σφακίων μαζί με άλλα άτομα, χτύπησε το πόδι του.
Ο ίδιος ειδοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία, μέσω του διεθνούς αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και άμεσα στήθηκε επιχείρηση διάσωσης από κλιμάκια πυροσβεστών Βρυσών και Ανώπολης στα Χανιά.
Λόγω του δύσβατου του σημείου, στο οποίο βρισκόταν ο τραυματισμένος Γερμανός τουρίστας, οι πυροσβέστες προσπάθησαν να τον προσεγγίσουν με καίκι.
Ανεξήγητη απώλεια βάρους, εξάντληση, μειωμένη όρεξη ή δυσκολία στην κίνηση αποτελούν κάποια από τα «σημάδια» της δυσθρεψίας που συνήθως περνάνε απαρατήρητα
Αναδείχθηκε η επιτυχημένη μετάβαση της χώρας από τις αρνητικές ευρωπαϊκές πρωτιές σε μια νέα εθνική προσέγγιση πρόληψης και προαγωγής υγείας για τα παιδιά.