Έψαχνε για αρχαία μέσα στα χιόνια

Έψαχνε για αρχαία μέσα στα χιόνια

Ο 56χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τη στιγμή που ερευνούσε την ευρύτερη περιοχή της παραλίας χρησιμοποιώντας έναν ανιχνευτή μετάλλων που είχε στην κατοχή του,

Έψαχνε για αρχαία μέσα στα χιόνια
Αψήφησε το χιόνι που είχε φτάσει ως την άκρη του νερού στην παραλία του Μονολιθίου στον Μύτικα της Πρέβεζας και βγήκε για να «ψαρέψει»... αρχαία ή λίρες, ένας 56χρονος επίδοξος «Ιντιάνα Τζόουνς»! Τελικά, όμως, τον «ψάρεψαν» οι αστυνομικοί που έκαναν περιπολίες αγνοώντας την παγωνιά.

Ο 56χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τη στιγμή που ερευνούσε την ευρύτερη περιοχή της παραλίας χρησιμοποιώντας έναν ανιχνευτή μετάλλων που είχε στην κατοχή του, χωρίς φυσικά να έχει ζητήσει την σχετική άδεια από την αρμόδια αρχή. Έτσι, δεν άργησε να βρεθεί με χειροπέδες και να προσαχθεί στην Ασφάλεια Πρέβεζας.

Οι αστυνομικοί ερευνούν αν ο αυτόκλητος χρυσοθήρας είχε ήδη ανακαλύψει αρχαία αντικείμενα ή κρυμμένους θησαυρούς. Στο μεταξύ, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Πρέβεζας ο οποίος του άσκησε δίωξη για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης