Τα σούπερ-μάρκετ και τα παντοπωλεία στα χωριά των Σερρών είχε στόχο μια σπείρα τεσσάρων Ελλήνων που, εκτός από μετρητά, άρπαζαν και μεγάλες ποσότητες εμπορευμάτων και ηλεκτρικών συσκευών τις οποίες μεταπωλούσαν αυξάνοντας έτσι τα κέρδη τους.
Η σπείρα είχε διαπράξει τουλάχιστον οκτώ διαρρήξεις σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών με λεία χρήματα και είδη συνολικής αξίας 6.950 ευρώ από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι κακοποιοί χρησιμοποίησαν για τη μεταφορά των κλοπιμαίων δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα που είχαν κλέψει από άλλες κοντινές περιοχές των Σερρών, τα οποία αργότερα βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ταυτοποίησαν ως έναν από τους δράστες έναν 20χρονο, στο σπίτι του οποίου έκαναν έρευνα και ανακάλυψαν μέρος των κλοπιμαίων και τα επέστρεψαν στους ιδιοκτήτες τους. Ο νεαρός, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για διάφορα ποινικά αδικήματα, δεν συνελήφθη ελλείψει αυτοφώρου. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για διακεκριμένες κλοπές και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, περιλαμβάνει και τρεις συνεργούς του που δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη.
Ο Όμιλος Active πρωταγωνιστεί στη νέα τεχνολογική εποχή, διευκολύνοντας την ψηφιακή μετάβαση και οδηγώντας τις εξελίξεις σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς για το μέλλον της χώρας, όπως για παράδειγμα της Εκπαίδευσης.