Ζητούμενο για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποτελεί η στελέχωση του Οργανισμού με νέα εξίσου ικανά πρόσωπα
Παναγιώτα Καρλατήρα
Την παραίτησή της υπέβαλε η αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου (ΕΟΦ) κ. Μαρία Σκουρολιάκου στον υπουργό Υγείας. Πλέον δρομολογούνται αλλαγές στον ΕΟΦ καθώς τις επόμενες ημέρες ο υπουργός αναμένεται να προχωρήσει στην τοποθέτηση δύο αντιπροέδρων στον Οργανισμό.
Η κ. Σκουρολιάκου αποτελεί στέλεχος του ΕΟΦ επί σειρά ετών. Η θητεία της ως αντιπροέδρου είχε λήξει τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο της είχε ζητηθεί να παραμείνει στη θέση της λόγω της κρίσιμης συγκυρίας στο πεδίο του φαρμάκου.
Κατά πληροφορίες, η παραίτησή της έγινε δεκτή εφόσον κρίθηκε ότι ολοκληρώθηκε η συνεισφορά της στο θέμα των πρωτοκόλλων, της τιμολόγησης και θεμάτων που σχετίζονται με τη φαρμακευτική πολιτική. Επιπλέον, ζητούμενο για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποτελεί η στελέχωση του Οργανισμού με νέα εξίσου ικανά πρόσωπα.
Πηγές του Οργανισμού ανέφεραν ότι έχει συμφωνηθεί η «κατανομή» των δύο θέσεων των αντιπροέδρων στα αντίστοιχα κόμματα της κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι στη θέση του προέδρου του ΕΟΦ είχε τοποθετηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο ο κ. Δημήτρης Λιντζέρης, γιατρός, πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα.
Το Ploom* διοργάνωσε μια βραδιά γεμάτη διαδραστικές δράσεις, εντυπωσιακά visuals και δυνατές μουσικές στιγμές, που μετέτρεψε το κέντρο της Αθήνας σε έναν πολυαισθητηριακό προορισμό.