Η λαθρανασκαφή έγινε σε έναν από τους δώδεκα θαλαμωτούς τάφους που χρονολογούνται στην ΥΕ ΙΙΙ περίοδο 1400π.Χ.- 1060/40 π. Χ.
Για μια ακόμη φορά, το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο που βρίσκεται σε απόμερο στην Δάφνη του δήμου Ήλιδας, βρέθηκε στο έλεος των αρχαιοκαπήλων που επανειλημμένα έχουν κάνει λαθρανασκαφές αναζητώντας πολύτιμα αντικείμενα τα οποία δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη οι αρχαιολόγοι.
Η νέα απόπειρα έγινε στο διάστημα των τελευταίων δέκα ημερών σε έναν από τους δώδεκα θαλαμωτούς τάφους που χρονολογούνται στην ΥΕ ΙΙΙ περίοδο 1400π.Χ.- 1060/40 π. Χ. Και βρίσκονται σε δύο συστάδες στο ψηλότερο σημείο της πλαγιάς του λόφου στην θέση «Λακκαθέλα». Όμως, έγινε αντιληπτή μόλις τώρα από τους φύλακες της Αρχαίας Ήλιδας.
Οι δράστες είχαν σκάψει σε βάθος περίπου τεσσάρων μέτρων και παραμένει άγνωστο αν βρήκαν κάτι πολύτιμο. Για τη νέα λαθρανασκαφή ενημερώθηκε η Ζ’ ΕΠΚΑ και οι αρχαιολόγοι ερευνούν αν έχει κλαπεί οτιδήποτε.
Η νέα σχεδίαση, η εξελιγμένη πλατφόρμα, ο υβριδικός κινητήρας, οι κορυφαίες αναρτήσεις και τα εξελιγμένα συστήματα ασφάλειας του νέου T-Roc καθιστούν το νέο μοντέλο της Volkswagen μια ολοκληρωμένη πρόταση για τον σύγχρονο τρόπο ζωής.