Παγκόσμιο ενδιαφέρον προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του “ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος” αναφορικά με το απόρρητο σχέδιο της Τρόικας που οδηγεί στην ουσιαστική εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στα ευρωπαϊκά όργανα, αλλά και την δήλωση, προς την εφημερίδα μας, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα περί της πιθανής εκταμίευσης ενός νέου δανείου, ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, προς τη χώρα μας για το διάστημα μετά το τέλος του 2013.
Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της διαχείρισης του ελληνικού χρέους επανέφεραν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας την χώρα μας.
Μετά από τις αποκαλύψεις περί εισήγησης του ESM στην κυβέρνηση για την ουσιαστική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της χώρας, αφού τα χρήματα των πωλήσεων αυτόματα θα πηγαίνουν όχι στα κρατικά ταμεία αλλά στους δανειστές μας (σ.σ. η οποία μέχρι σήμερα έχει μείνει αναπάντητη από την κυβέρνηση), η γερμανική τράπεζα Commerzbank βάζει φωτιά στο σκηνικό μέσω σημερινής έκθεσης της. Ειδικότερα, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα δημοσιεύματα μας που μιλάνε για επιτροπεία στην περιουσία της χώρας και πώληση «για εμάς χωρίς εμάς» των ασημικών της χώρας από ξένο διοιξητικό σχήμα, η Commerzbank ξεκάθαρα τονίζει πως «ο ESM προτίθεται να πάρει υπό τον έλεγχό του το ΤΑΙΠΕΔ, σε ένα σχέδιο έκδοσης ομολόγων από την πλευρά του με ενέχυρο ακίνητα του Δημοσίου». Ήδη εχθές για τα θέμα πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη στο ΤΑΙΠΕΔ ενώ και ο τραπεζικός κόσμος της χώρας έχει σημάνει κινητοποίηση καθώς περίπτωση περάσματος όλων των περιουσιακών στοιχείων της χώρας σε έναν διεθνή οργανισμό (international institution όπως αναφέρει η έκθεση που αποκλειστικά δημοσιοποιήσαμε) θα σημάνει απώλεια εθνικής κυριαρχίας και ακόμα μεγαλύτερη εξάρτηση της Ελλάδας από τις αποφάσεις των ξένων κέντρων.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Και οι αποκαλύψεις του “ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος” πυροδότησαν το ενδιαφέρον διεθνών ειδησεογραφικών κολοσσών, από το αμερικανικό CNN, που εστίασε τόσο στο ρεπορτάζ του “ΘΕΜΑτος” για την “αρπαγή” του ΤΑΙΠΕΔ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο την εκποίηση δημόσιας περιουσίας της χώρας μέσω ευρωπαϊκών οργανισμών σε Λουξεμβούργο και Βρυξέλλες, όσο και με τη δήλωση του κ. Στουρνάρα για την πιθανότητα να χρειαστεί η χώρα μας ένα νέο δάνειο-γέφυρα, μικρού ύψους, περί των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, για να καλυφθεί τυχόν κενό ρευστότητας περίπου στις αρχές του 2014 και πάντως ΧΩΡΙΣ την λήψη νέων περιοριστικών μέτρων!
(Δείτε εδώ τη σχετική αναφορά στην ιστοσελίδα του αμερικανικού δικτύου)
Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος των διεθνών δικτύων απετέλεσε και η έλευση, στα γραφεία της εφημερίδας μας, τηλεοπτικού συνεργείου του κινεζικού τηλεοπτικού κολοσσού CCTV, προκειμένου να λάβει δηλώσεις των αρχισυντακτών της εφημερίδας αναφορικά με τις αποκαλύψεις στο φύλλο της Κυριακής 25/8, για την υπόθεση του ΤΑΙΠΕΔ και για το πιθανό νέο δάνειο.