My Fair Lady: Η Σέρσα Ρόναν κατακτά τον κόσμο

My Fair Lady: Η Σέρσα Ρόναν κατακτά τον κόσμο

Είναι η Σέρσα Ρόναν η επόμενη Μέριλ Στριπ; Χαζή ερώτηση. Η Σέρσα Ρόναν είναι η επόμενη Σέρσα Ρόναν. Με κάθε της ρόλο η Ιρλανδέζα ηθοποιός αναβαθμίζεται σε ολοένα βελτιωμένες εκδοχές, ακόμα και σε ταινίες-μπούρδες όπως τα «Σ’ αγαπώ» και «Το σώμα».

My Fair Lady: Η Σέρσα Ρόναν κατακτά τον κόσμο
Και τώρα, στα 24 της χρόνια, έχει φτάσει ήδη στο «Version 186.934.45.3»:είναι υποψήφια με το ρόλο της στο «Lady Bird» της Γκρέτα Γκέργουιγκ για το ΤΡΙΤΟ ήδη της Όσκαρ. Το πρώτο είχε έρθει σε ηλικία 13 ετών για την «Εξιλέωση». Πριν δυο χρόνια ακολούθησε το δεύτερο για την τόσο ντελικάτη ερμηνεία της στο «Brooklyn». Ένα χάρμα είναι η Ρόναν και στο δημόσιο προφίλ της, πρόσχαρη και υπομονετική με όσους συνεχίζουν ακόμα να συζητάνε το δυσκολο πρόφερ το όνομά της. «Γλυκούλα» όμως δεν είναι μονάχα, η κοπέλα σκάβει βαθιά και παντού. (Θυμίζω φερ ειπείν αυτό το αριστούργημα: https://www.youtube.com/watch?v=covjHpO__8M)
Με έναν τρόπο, η ταινία ενηλικίωσης που είναι το «Lady Bird» αποτελεί και το πέρασμα της Ρόναν σε πιο ενήλικους ρόλους στις επόμενες ταινίες της, οι οποίες είναι όλες για κάποιο λόγο εποχής:

Κλείσιμο
«Mary Queen of Scots» της Τζόζι Ρουρκ

Την περιβόητη Μαρία της Σκωτίας θα υποδυθεί για αρχή στην ταινία της Τζόζι Ρουρκ.Και δε θα έχει μόνο τη Μάργκοτ Ρόμπι απέναντί της στο ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ Ι, αλλά και τον Μπο Γουίλιμον, δημιουργό του«House of Cards» να αποτυπώνει την πολιτική διαμάχή τους στο σενάριο. Η Μαρία Στιούαρτ ήταν μια χαρισματική γυναίκα. Έγινε Βασίλισσα της Γαλλίας στα 16 της, για να χηρέψει δυο χρόνια μετά. Αντί να ξαναπαντρευτεί, επέστρεψε στη Σκοτία για να διεκδικήσει το θρόνο της. Αλλά τότε ήρθε αντιμέτωπη με την Ελισάβετ Ι, της οποίας την εξουσία απειλούσε. Προδοσίες, επαναστάσεις και συνωμοσίες θα μπουν ανάμεσα σε δυο γυναίκες που έχουν περισσότερα να τις ενώνουν από όσα να τις χωρίζουν, αλλάζοντας το ρου της ιστορίας.




«Ο γλάρος»του Μάικλ Μέιερ

Το γνωστό θεατρικό έργο του Άντον Τσέχοφ έχει μεταφερθεί αρκετές φορές στο σινεμά, καμία όμως δεν συμπεριλάμβανε ένα καστ όπως αυτό εδώ με την Ανέτ Μπένινγκ, τον Κόρι Στολ και φυσικά τη Σέρσα Ρόναν. Η Ρόναν αναλαμβάνει το ρόλο της νεαρής φερέλπιδος ηθοποιού Νίνα, που θα καθορίσει τη ζωή του θεατρικού συγγραφέα Τρέπλιεφ και της καταξιωμένης ηθοποιού μητέρας του Αρκάντινα. 












«On Chesil Beach»του Ντόμινικ Κουκ

Αναλαμβάνοντας για δεύτερη φορά χαρακτήρα που έχει δημιουργήσει η πένα του Ίαν Μακ Γιούαν (μετά την «Εξιλέωση»), η Ρόναν πρωταγωνιστεί στο «On Chisel Beach» σε σκηνοθεσία του Ντόμινικ Κουκ και με συμπρωταγωνιστή στον Μπίλι Χάουλ («Δουνκέρκη»). Η ιστορία εστιάζει στις ερωτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα νεαρό ζευγάρι που παντρεύεται στις αρχές των 60s, και όπως τα περισσότερα ζευγάρια ως τότε δεν έχει κάνει σεξ πριν την τελετή. Με φλάσμπακ, η ταινία αφηγείται τη γνωριμία τους και ερευνά την κοινωνική πίεση που κυριαρχούσε γύρω από την ερωτική επαφή εκείνη την εποχή, και η οποία ήταν ικανή να καταστρέψει ολόκληρες σχέσεις. Μόνο τα καλύτερα έχουν γραφτεί ως τώρα για τις ερμηνείες των δυο πρωταγωνιστών, ενώ το τρέιλερ υπόσχεται γλυκόπικρες εντάσεις: 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης