Η ξεχωριστή εμπειρία του Φεστιβάλ

Η ξεχωριστή εμπειρία του Φεστιβάλ

Τι είναι τελικά και τι σημαίνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης για τη πόλη και τους πολίτες της – σινεφίλ και μη, νέους και ώριμους

Η ξεχωριστή εμπειρία του Φεστιβάλ
Πέρασε και η γιορτή του Αγίου Δημητρίου και εμείς, όπως και η πόλη μας, αποχαιρετά τον Οκτώβριο. Άλλωστε, έπιασαν και τα πρώτα κρύα και ήδη βρισκόμαστε στη καρδιά του άγριου φθινοπώρου. 

Ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά – και εμείς και η πόλη μας- για τη μεγάλη γιορτή του σινεμά. To 58o Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα προσθέσει χρώμα και ρυθμό την Νύφη του Θερμαϊκού από τις 2 μέχρι τις 12 Νοεμβρίου. 

Κλείσιμο
Ολόκληρη η καλλιτεχνική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, ανεξαρτήτου ηλικίας, αλλά και οι σινεφίλ του Κόσμου, έρχονται με στόχο να παρακολουθήσουν, όσον το δυνατόν περισσότερες ταινίες και να νιώσουν το κλίμα μίας αληθινής γιορτής. Μιας γιορτής που έχει όλα τα καλά...

Το ίδιο το Φεστιβάλ, όμως, προσφέρει και μία διαφορετική εμπειρία, ένα αλλιώτικο ταξίδι. . Οι περισσότεροι στην εποχή μας έχουν συνδυάσει απόλυτα το σινεμά με ψυχαγωγία, εφέ και χολιγουντιανές υπερπαραγωγές. Κι όμως εδώ, μπορείς να συναντήσεις και να γνωρίσεις έναν άλλον Κινηματογράφο που τροφοδοτεί όχι μόνο τα αισθήματα αλλά και τη σκέψη. 

Ταινίες από την Ευρώπη, την Λατινική Αμερική, την Αυστραλία, την Ασία και μαζί τους, δεύτερα μηνύματα κι αναγνώσεις. Με πολιτικοκοινωνικό, ως επί το πλείστον χαρακτήρα. 

Επιπλέον, λειτουργεί ευεργετικά και το στοιχείο της αλληλεπίδρασης. Το φιλμ αποτελεί απλά το ερέθισμα, την αφορμή για συζήτηση κι άμεση επαφή μεταξύ των ανθρώπων. Δεν είναι μόνο η σκοτεινή αίθουσα κι η " ιερή ώρα " της προβολής. Τα Festival Spots, οι παράλληλες εκδηλώσεις, τα πάρτι …, όλα συνηγορούν στο να γίνεις κομμάτι του γεγονότος κι όχι απλός παρατηρητής. 

Μπορεί τα χρόνια να περνάνε, να μεγαλώνουμε, οι υποχρεώσεις κι οι ευθύνες συνεχώς να αυξάνονται, αλλά και φέτος θα είμαστε πιστοί στο ραντεβού μας. Από την θρυλική, Πλατεία Αριστοτέλους και το Ολύμπιον στο Λιμάνι και της ιστορικές του αίθουσες και πάλι πίσω. Είναι κι ένας τρόπος να ξεφύγεις για λίγο από τους ασφυκτικούς ρυθμούς της καθημερινότητας. Ένα ηλιοβασίλεμα στην Αποθήκη Γ΄, μπορεί να γαληνέψει τη ψυχή μας. Πολλές φορές τα σπουδαία, κρύβονται στα μικρά.

Προσωπικά έτσι το αντιλαμβάνομαι και ανάλογα το βιώνω, καθ΄όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης