Τα κολάζ του Καρόλου Κουν

Τα κολάζ του Καρόλου Κουν

Μικρά διαμαντάκια –όπως τα αντίγραφα των τριών κολάζ που ο ίδιος ο Κάρολος Κουν έφτιαξε τη δεκαετία του 1960- θα βρουν όσοι επισκεφθούν το περίπτερο του Θεάτρου Τέχνης στο 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου

Τα κολάζ του Καρόλου Κουν
Μικρά διαμαντάκια, δίχως καμία υπερβολή, θα βρουν οι θεατρόφιλοι και οι κάθε είδους συλλέκτες στο περίπτερο του Θεάτρου Τέχνης στο 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου. Ένα από τα σημαντικότερα προς πώληση αντικείμενα είναι και τα αντίγραφα των τριών κολάζ που ο ίδιος ο Κάρολος Κουν έφτιαξε τη δεκαετία του 1960, με φωτογραφίες από τις μέχρι τότε παραστάσεις του. Τα πρωτότυπα βρίσκονται στο γραφείο του στο Υπόγειο.

Κλείσιμο




Στο περίπτερο, φιλοξενούνται προγράμματα και αφίσες από το αρχείο του θεάτρου, πολλά από τα οποία διατίθενται για πρώτη φορά προς πώληση στο κοινό. Είναι οι αρχικές εκδόσεις, δεν είναι ανατυπώσεις, που σημαίνει ότι όταν οι ποσότητες τελειώσουν δεν θα ξαναβγούν άλλα.

Οι τιμές των προγραμμάτων ξεκινούν από 2 ευρώ (τα πιο πρόσφατα) και φτάνουν τα 15 ευρώ (Μισός αιώνας Αριστοφάνης, 2004-πολυσέλιδο βιβλίο με όλες τις παραστάσεις Αριστοφάνη του Θεάτρου Τέχνης). Τα πιο παλιά προγράμματα είναι της δεκαετίας του 1970, ενώ υπάρχουν και 3 διαφορετικές εκδόσεις των Ορνίθων (1987, 1997 και 2008- έκδοση για την παράσταση των Ορνίθων στο Πεκίνο, που δεν έχει κυκλοφορεί ποτέ στην Ελλάδα και είναι σε τρεις γλώσσες ελληνικά, αγγλικά και κινέζικα). Ακόμα, σε αρκετά προγράμματα υπάρχει το κείμενο των έργων πχ η Γέρμα (1992) σε μετάφραση της Τζένης Μαστοράκη, που δεν κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία, το ίδιο και ο Πλούτος (2001), Άλκηστις (1996) και ο Μέγας Βασιλέας (2004), ενώ στο πρόγραμμα του «Καημού» περιλαμβάνεται το ομότιτλο ποίημα του Καρόλου Κουν.





Οι αφίσες, με τιμές που κυμαίνονται από 2 έως 15 ευρώ, είναι φιλοτεχνημένες από σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι: Κυριάκος Κατζουράκης (Άλκηστις, Νεφέλες), Νίκος Αλεξίου (Μήδεια), Σοφία Ζαραμπούκα (Ειρήνη). Επίσης, διατίθενται τα σκίτσα που ο ίδιος ο Κουν είχε κάνει για την παράσταση του Πλούτου στο Κολέγιο Αθηνών (1936) και η επετειακή αφίσα που σχεδίασε ο Κυριάκος Κατζουράκης για τον Κάρολο Κουν. 





Τέλος, ένα από τα πιο δημοφιλή αντικείμενα είναι η συλλεκτική πάνινη τσάντα του Θεάτρου Τέχνης με το ιστορικό λογότυπο, που πωλείται στην τιμή των 6 ευρώ.
















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης