Στρώνοντας τραπέζι σε επισκέπτες της πόλης

Στρώνοντας τραπέζι σε επισκέπτες της πόλης

Ο Χάρης Σπινθάκης, Ambassador της VizEat - μία ψηφιακή πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα σε έναν επισκέπτη να έρθει κοντά στις γεύσεις του προορισμού του και να γνωρίσει ντόπιους οικοδεσπότες που θα του “κάνουν το τραπέζι”- εξηγεί το πώς μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα και στην Αθήνα

Στρώνοντας τραπέζι σε επισκέπτες της πόλης
Αργά το μεσημέρι της 12ης Ιουλίου 2017 ο Χάρης Σπινθάκης - Haris Spinthakis- ανέβασε μαζί με μια φωτογραφία ένα post στο fb: «Ο καλύτερος τρόπος για να συστηθώ; Με μία φωτογραφία από ένα αγαπημένο μου πιάτο!

Είμαι ο Χαρίδημος και ασχολούμαι με τη γαστρονομία από τη στιγμή που έφτιαξα την πρώτη μου λίστα για το "τι και που μπορεί κάποιος να φάει καλά στην Αθήνα".

Κλείσιμο
Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου εξοικειώθηκα με τις βασικές αρχές των τροφίμων και της κουζίνας και από τότε είχα την τύχη να δοκιμάσω πολλές και διαφορετικές μαγειρικές και να γνωρίσω ανθρώπους που αγαπούν το καλό φαγητό.



Πιστεύω πολύ στην αξία της παρέας γύρω από το τραπέζι και πώς εάν θέλεις να γνωρίσεις σωστά την κουλτούρα του τόπου που ταξιδεύεις το κάνεις μαζί με τους ντόπιους: για αυτό και χαίρομαι δίπλα να είμαι Ambassador της VizEat!».

Ζήτησα από τον φίλο Χαρίδημο να μας γράψει δύο λόγια για την πλατφόρμα που φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα της εμπειρίας ενός ταξιδιού στην πόλη μας – εν προκειμένω στην Αθήνα. 

Ο Χαρίδημος ανταποκρίθηκε: «Ο Δημήτρης ζει κοντά στο κέντρο της Αθήνας, του αρέσει να πειραματίζεται με υλικά και συνταγές, αγαπάει τα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα και, συχνά, τα μαγειρεύει για επισκέπτες της πόλης, μέσω της VizEat.

Η VizEat είναι μία ψηφιακή πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα σε έναν επισκέπτη να έρθει κοντά στις γεύσεις του προορισμού του και να γνωρίσει ντόπιους οικοδεσπότες που θα του “κάνουν το τραπέζι”.





Λειτουργεί σχεδόν 3 χρόνια και μετράει ήδη περισσότερους από 22000 τοπικούς οικοδεσπότες, σε 110 χώρες. Το βασικό στοιχείο για τις εμπειρίες γαστρονομίας που κάποιος μπορεί να βρει στο vizeat.com είναι ότι συνδυάζουν το φαγητό με την πραγματική γνωριμία του τοπικού πολιτισμού. Ένα δείπνο στο σπίτι ενός ντόπιου οικοδεσπότη είναι ο καλύτερος τρόπος για κάποιον να γνωρίσει την αυθεντική πλευρά και τον πολιτισμό της πόλης που επισκέπτεται.

Οικοδεσπότης - ντόπιος, μπορεί να εγγραφεί οποιοδήποτε αγαπάει το φαγητό και θέλει να δείξει την δική του πλευρά της τοπικής φιλοξενίας.

Η εγγραφή είναι εύκολη και γρήγορη, απαιτεί οπωσδήποτε μία πλήρη περιγραφή της προτεινόμενης εμπειρίας, φωτογραφίες από ενδεικτικά πιάτα, το πόσα χρήματα ανά άτομο επιθυμεί να κερδίζει ο οικοδεσπότης και τη διαθεσιμότητα του. Η πλατφόρμα, αφού εγκρίνει το προφίλ, αναλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα, ώστε όταν υπάρξει ενδιαφέρον από κάποιον επισκέπτη, τα επόμενα βήματα έως το δείπνο, να γίνουν αυτοματοποιημένα.





Η επέκταση της VizEat στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες και για αυτή δουλεύουν επαγγελματίες με εμπειρία στον χώρο της ελληνικής γαστρονομίας, οι οποίοι και καθοδηγούν τους φιλόδοξους οικοδεσπότες. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες εκδηλώσεις γνωριμίας ενώ λειτουργεί και η Αθηναϊκή κοινότητα των λεγόμενων “VizEaters” στο facebook.

Η VizEat έχει βάλει στόχο να αλλάζει τον τρόπο που γνωρίζουμε το τοπικό φαγητό όταν ταξιδεύουμε, ενώ μπορεί να γίνει ένα μέσο συμπληρωματικού εισοδήματος για τους ντόπιους οικοδεσπότες. Η Ελλάδα, ως ένας ανερχόμενος γαστρονομικός προορισμός έχει όλες τις προοπτικές να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες ακόμα και μέσω της οικονομίας διαμοιρασμού (sharing economy) όπως λειτουργεί η VizEat. Απομένει να δούμε την εξέλιξη του εγχειρήματος και το εάν θα ακολουθήσουν και Αθηναίοι άλλοι το παράδειγμα του Δημήτρη!».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης