Βήμα έκφρασης για νέους καλλιτέχνες

Βήμα έκφρασης για νέους καλλιτέχνες

To Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» φιλοξενείται για έβδομη συνεχή χρονιά στο Τραίνο στο Ρουφ

Βήμα έκφρασης για νέους καλλιτέχνες
Για ακόμη μία χρονιά, η Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τραίνο στο Ρουφ και η Τατιάνα Λύγαρη, ανοίγουν την καλοκαιρινή σεζόν του μοναδικού σιδηροδρομικού πολυχώρου πολιτισμού, με το καθιερωμένο πλέον Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ». Το εν λόγω φεστιβάλ έχει γίνει θεσμός, και προσφέρει κάθε χρόνο ένα σημαντικό βήμα έκφρασης σε νέους καλλιτέχνες. Φέτος διεξάγεται διευρυμένο, για ένα συνεχόμενο δεκαπενθήμερο, από τη Δευτέρα 22 Μαΐου, έως και την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017.

Η καρδιά του φεστιβάλ χτυπάει στο New Wagon της Αμαξοστοιχίας με τα 12 κουπέ του. Στα 12 ιδιωτικά μικρά διαμερισματάκια του, με την αυθεντική σιδηροδρομική ατμόσφαιρα και την πατίνα του χρόνου, οι καλλιτέχνες εμπνέονται, δημιουργούν και παρουσιάζουν καθημερινά, για 15 ημέρες, πρωτότυπα projects σύντομης διάρκειας, για μικρές ομάδες θεατών. Ο ελάχιστος διαθέσιμος παραστασιακός χώρος και η απόλυτη εγγύτητα με τον θεατή - συνεπιβάτη, προκαλεί μία έκρηξη δημιουργικότητας και φαντασίας, με πρωτόγνωρες προσλαμβάνουσες τόσο για τους καλλιτέχνες, όσο και για τους θεατές.

Κλείσιμο
Από το 2010 μέχρι σήμερα, μέσα στα ελάχιστα τετραγωνικά του New Wagon, έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους 114 νεανικές ομάδες, αλλά και μεμονωμένοι καλλιτέχνες, και έχουν αναδειχθεί πρωτότυπες και ευφάνταστες καλλιτεχνικές δράσεις, που αποτέλεσαν αφετηρία γνωριμίας με το Τραίνο - Θέατρο και έναυσμα για νέες συνεργασίες.

Κάθε χρόνο το φεστιβάλ δίνει προτεραιότητα σ' ένα συγκεκριμένο είδος τέχνης. Φέτος την τιμητική του θα έχει ο σύγχρονος χορός, ενώ στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν θεατρικές ομάδες, μουσικά συγκροτήματα, μεμονωμένοι εικαστικοί καλλιτέχνες, performers, κινηματογραφιστές, και φυσικά πολλές ομάδες σύγχρονου χορού.

Info
7ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»
Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τραίνο στο Ρουφ
Συγγρού 29, Αθήνα
Ημέρες και ώρες: Από τη Δευτέρα 22 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή 4 Ιουνίου, καθημερινά 20.00 - 00.00 
Είσοδος ελεύθερη, θα γίνεται διανομή δελτίων εισόδου από τις 19.00 κάθε ημέρας του φεστιβάλ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 923 7076
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης