Οι τρεις μεταγραφές του ΟΠΑΝΔΑ

Οι τρεις μεταγραφές του ΟΠΑΝΔΑ

Ποιοι είναι οι τρεις διακεκριμένοι αθλητές που είναι από χθες μέλη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων

Οι τρεις μεταγραφές του ΟΠΑΝΔΑ
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ενίσχυσε το «Α» στη συντομογραφία του, καθώς χθες ορίστηκαν τρία νέα μέλη του που έχουν διακριθεί στους αθλητικούς χώρους, έχοντας φέρει, μάλιστα, αρκετά μετάλλια στη χώρα μας. Ο λόγος για τους Δημοσθένη Ταμπάκο, Περικλή Ιακωβάκη και Βασίλη Μηνούδη.

Ο Δημοσθένης Ταμπάκος διακρίθηκε ως αθλητής της γυμναστικής, στους κρίκους. Γεννήθηκε το 1976 στη Θεσσαλονίκη, ενώ κατοικεί πλέον μόνιμα στην Αθήνα. Στην πρώτη του εμφάνιση σε Ολυμπιάδα, σε αυτή του Σίδνεϊ το 2000, ο Ταμπάκος κατέκτησε το πρώτο του ολυμπιακό, αργυρό μετάλλιο. Το 2003 φτάνει στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ τις χρονιές 2000 και 2004 ήταν πρώτος και στο Ευρωπαϊκό. Η πιο σημαντική διάκριση για τον ίδιο, ήταν το μετάλλιο στην Ολυμπιάδα της Αθήνας, όπου πήρε το χρυσό. Έχει κατακτήσει συνολικά 13 πανελλήνια πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες.

Κλείσιμο
Ο Περικλής Ιακωβάκης γεννήθηκε το 1979 στην Πάτρα. Ήταν πρωταθλητής του στίβου στα 400 μ. με εμπόδια και έχει στο ενεργητικό του μεγάλες διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ Ανδρών στα 400 μ. εμπόδια με 47:82 από το 2006. Πήρε χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών στο Παρίσι το 2003. Έχει πάρει μέρος σε 4 Ολυμπιακούς Αγώνες: Σίδνεϊ (2000), Αθήνα (2004), Πεκίνο (2008) και Λονδίνο (2012). Κέρδισε τους Μεσογειακούς του 2001 στην Τύνιδα σε 400 μ. εμπόδια και 4Χ400 μ. και την τρίτη θέση στη Μερσίνη το 2013 με την 4Χ400μ. Έχει ψηφιστεί 2 φορές από τον ΠΣΑΤ ως καλύτερος Έλληνας Αθλητής το 2003 και 2006. Ο Ιακωβάκης έκλεισε την καριέρα του στις 26 Ιουλίου 2015, τρέχοντας τον τελευταίο του αγώνα στα 400 μ. εμπόδια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου τερμάτισε πρώτος, φτάνοντας έτσι στις 16 νίκες σε πανελλήνια πρώταθλήματα.

Βασίλης Μηνούδης γεννήθηκε το 1979 στην Καβάλα είναι πρώην διεθνής αθλητής του βόλεϊ. Από τα 13 του ξεκίνησε το βόλεϊ στο σχολείο και στον ΑΟ Καβάλας με τον οποίο αγωνίστηκε και στη Β΄ Εθνική. Η κλήση του στην Εθνική παίδων το 1997 ήταν αποφασιστική στιγμή στην καριέρα του. Πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέκτησε όλους τους τίτλους στην Ελλάδα και έφτασε ως τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε επτά ακόμα ομάδες, ανάμεσα στις οποίες και ο Παναθηναϊκός. Είναι πρόεδρος του ΔΣ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης