Οι... Σκιές του Ρεθύμνου

Οι... Σκιές του Ρεθύμνου

Ένας τοπικός σύλλογος που ξεχώρισε από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του για τον δυναμισμό του στα rock και εναλλακτικά δρώμενα της πόλης

Οι... Σκιές του Ρεθύμνου
Ρέθεμνος. Βολτάροντας στο ιστορικό κέντρο έπειτα από δεκάδες στάσεις σε γραφικά σημεία και ομορφιές, λες να ξαποστάσεις για λίγα λεπτά στην κρήνη Ριμόντι για να δροσιστείς και να ανασυνταχτείς. Προς τα πού πάμε τώρα; Τόσες επιλογές και χαρές περιμένουν τον επισκέπτη. Τα αναρίθμητα σημάδια πολιτισμών που έχουν περάσει πάνω από αυτά τα δρομάκια και έχουν αφήσει αναλλοίωτο το στίγμα τους στον χαρακτήρα της πόλης σβήνουν γλυκά τη δίψα όσων θέλουν να γνωρίσουν από κοντά και να αγαπήσουν αυτόν τον τόπο. 

Το Ρέθυμνο ήταν πάντα ανήσυχο και οι Ρεθυμνιώτες ποτέ δεν έμεναν θεατές των πραγμάτων. Θέλανε πάντα να πραγματώνουν και όχι απλά να ξανοίγουν. Αναρίθμητα ανήσυχα πνεύματα και ομάδες σε αυτή την πόλη, αφανείς ήρωες, αλλά και επώνυμοι πολίτες, όλοι σύμμαχοι και συνεργάτες με απώτερο σκοπό πάντα να χαρίζουν χαμόγελα, να συνδράμουν μαζικά σε δυσκολίες, να κρατούν ζωντανούς τους δεσμούς με το παρελθόν, να παράγουν τέχνη και πολιτισμό και να πηγαίνουν τον τόπο ένα βήμα παραπέρα. 

Κλείσιμο


Πολλές πολιτιστικές ομάδες και σύλλογοι στο μικρό Ρέθυμνο ξεκίνησαν από μια παρέα που μαζευόταν τα σαββατοκύριακα και δειλά-δειλά άρχιζε να δίνει χειροπιαστή υπόσταση σε εκδηλώσεις και δρώμενα που ταυτίζονταν με την αισθητική της και ονειρευόταν χρόνια να πραγματώσει. Οι Σκιές ξεπήδησαν στο φως το 2008 και μετρούν πλέον σχεδόν 10 χρόνια ζωής σαν ενεργός και νόμιμος πολιτιστικός σύλλογος, με δεκάδες εκδηλώσεις στο ενεργητικό του. Από τα γενοφάσκια τους, οι Σκιές συμμετείχαν ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, προσφέροντας ανιδιοτελώς ανθρώπινο δυναμικό και εικαστικές νότες, ακόμα και στις κορυφαίες εκδηλώσεις του δήμου σχεδόν κάθε χρόνο, όπως το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ και πολλές άλλες. 



Οι δράσεις που έχει πραγματοποιήσει ο σύλλογος από το 2008 ως και σήμερα ποικίλλουν σε μορφή και χαρακτήρα. Εκθέσεις ζωγραφικής, μασκέ θεματικά πάρτι, θεατρικές παραστάσεις και μουσικές συναυλίες φτιάχνουν ένα πολιτιστικό μωσαϊκό-κληρονομιά για την παρέα αυτή που κατάφερε και πήγε το πάθος της ένα βήμα παραπέρα. Από το πρώτο φεστιβάλ Rethymno Rocks το 2009 ως τη μετεξέλιξη του σε διήμερο Rethymno Rocks Open Air στην παραλία του Ρεθύμνου το 2012, από τις μεγάλες συναυλίες των Rotting Christ, Septic Flesh, Suicidal Angels και τις μουσικοθεατρικές παραστάσεις των ξεχωριστών Dirty Granny Tales, οι Σκιές εδραιώθηκαν από νωρίς ως ο πιο δραστήριος και δυναμικός σύλλογος στα ευρύτερα rock και εναλλακτικά δρώμενα της πόλης. 

Δέκα χρόνια έχουν σχεδόν περάσει από τις πρώτες μέρες που ξεκίνησε όλο αυτό το ταξίδι. Πολλές οι δυσκολίες στην πορεία, δεδομένων των αντίξοων συνθηκών υπό τις οποίες πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και συναυλιακά δρώμενα στην ελληνική επαρχία. Ούτε για μια στιγμή όμως δεν σταμάτησαν οι Σκιές να προγραμματίζουν τις επερχόμενες δράσεις τους. Ούτε για μια στιγμή δεν κατάφερε αυτή η δεινή κατάσταση που περνά ο τόπος μας, να αποθαρρύνει ανθρώπους που τους οδηγεί το πάθος τους, το πνεύμα συνεργασίας και η αγάπη γι'αυτό που κάνουν. Νέες δράσεις ήδη προγραμματίζονται. 





Οι Σκιές δίνουν το παράδειγμα ότι αν υπάρχει δυνατή κ ενεργή φλόγα μέσα μας, τίποτα δεν είναι αδύνατο. Μη μένεις απλός θεατής. Αν δεν δώσεις εσύ ο ίδιος στο πάθος σου σάρκα και οστά, κανείς δεν θα το κάνει για σένα. Κι αν περάσεις μια βόλτα από το Ρέθυμνο, έχε το νου σου. Κοίτα στους τοίχους για αφίσες, ρώτα ανθρώπους, ψάξε, έχε το στο πίσω του μυαλού σου. Οι Σκιές πάντα κάτι νόστιμο «μαγειρεύουν». Μην το χάσεις. Και να θυμάσαι πάντα: Rethymno Rocks!

Info
Ακολουθήστε τις Σκιές στη σελίδα τους στο Facebook.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης