Ο «Νατ Κινγκ Κόουλ του 21ου αιώνα» έρχεται στην Αθήνα

Ο «Νατ Κινγκ Κόουλ του 21ου αιώνα» έρχεται στην Αθήνα

Ο Άλαν Χάρις θα κάνει τέσσερις μοναδικές εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club

Ο «Νατ Κινγκ Κόουλ του 21ου αιώνα» έρχεται στην Αθήνα
O Άλαν Χάρις είναι ένας από τους κορυφαίους jazz τραγουδιστές της σύγχρονης αμερικανικής σκηνής - ένας καλλιτέχνης που το ταλέντο του, αλλά και η ερμηνευτική του στάση, φέρνουν έντονα στο μυαλό τον μεγάλο Νατ Κινγκ Κόουλ. Εκτός από εκλεκτός τραγουδιστής, ο Άλαν Χάρις είναι εξαιρετικός κιθαρίστας, ταλαντούχος τραγουδοποιός και συνθέτης, πετυχημένος παραγωγός, αλλά και ηθοποιός με διακρίσεις.

Στο απόγειο της καριέρας του, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για μια σειρά εμφανίσεων μαζί με την εξαίσια μπάντα του στη σκηνή του Half Note, από την Παρασκευή 20 έως και τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου.

Ο Άλαν ξεκίνησε να κάνει τις δικές του παραγωγές και ηχογραφήσεις συνεργαζόμενος με σημαντικές jazz προσωπικότητες, όπως οι Ρέι Μπράουν, Μπένι Γκριν, Μαρκ Γουίτφιλντ, Τζεφ Χάμιλτον και Κλαούντιο Ροντίτι. Από τα πρώτα χρόνια των ‘00s άρχισε να κάνει αφιερώματα σε μυθικές προσωπικότητες της jazz, όπως ο Μπίλ Στρέιχορν, o Νατ Κινγκ Κόουλ (φυσικά!), o Τόνι Μπένετ (δίπλα στον οποίο μαθήτευσε) και άλλοι, ενώ παράλληλα, άνοιγε το ρεπερτόριό του σε πολλά άλλα στυλ της μαύρης μουσικής, όπως η soul, το funk και κυρίως η blues, διατηρώντας όμως την αγάπη του για τα jazz standards.


Κλείσιμο

Μετά από πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις από περιοδικά της jazz, όπως το “DownBeat”, ο σπουδαίος αυτός τραγουδιστής από το Μπρονξ θεωρείται κορυφαίος στο σύγχρονο jazz vocal. O δίσκος του “Black bar jukebox” (2015), σε παραγωγή του βραβευμένου με Γκράμι Μπράιαν Μπάκχους (Νόρα Τζόουνς & Γκρέγκορι Πόρτερ), είναι αριστουργηματικός και περιέχει standards της jazz, original συνθέσεις, αλλά και pop διασκευές, ενώ η συνέχεια του, το περσινό “Nobody’s gonna love you better”, πάει τα πράγματα ακόμα πιο πέρα, με κομμάτια R&B, βραζιλιάνικα ή και rock, των Τζίμι Χέντριξ και Στίλι Νταν. Πάντα με τη μοναδική ερμηνεία του απαράμιλλου Άλαν Χάρις.

Info
Half Note Jazz Club 
Τριβωνιανού 17, Μετς
Την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 στις 22:30, ενώ την Κυριακή 22 και τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 21:30.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 921 3310
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης