Το νεοκλασικό που έγινε μπλε

Το νεοκλασικό που έγινε μπλε

Το ιστορικό κτιριακό συγκρότημα της Εθνικής Τράπεζας άλλαξε χρώμα για λίγες ώρες στο πλαίσιο της δράσης που διοργάνωσε το Athens Democracy Forum για τη Διεθνή Μέρα Δημοκρατίας

Το νεοκλασικό που έγινε μπλε
Όσοι πέρασαν την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, από την Πλατεία Κοτζιά σίγουρα στάθηκαν να θαυμάσουν το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας. Κι αυτό γιατί τη συγκεκριμένη μέρα το ιστορικό νεοκλασικό κτιριακό συγκρότημα έγινε μπλε. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία και δράση, υπό τον τίτλο Blue Athens, που διοργάνωσε το Athens Democracy Forum ακριβώς για εκείνη την ημέρα. Το τελευταίο, θέλοντας να τιμήσει τη δημοκρατία, σκέφτηκε να δώσει άλλο χρώμα σε εμβληματικά κτίρια της πόλης, κάνοντάς τα μπλε για λίγες ώρες (συνολικά έξι κτίρια ανάμεσα τους η Βουλή των Ελλήνων και το Δημαρχείο της Αθήνας).

Κλείσιμο


Η 15η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως η Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας με πρωτοβουλία της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης από το 1997, ενώ από το 2007 υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Φέτος, για πρώτη φορά το Φόρουμ συμπεριέλαβε και τη δράση Blue Athens στις υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα. Σκοπός της πρωτοβουλίας ήταν να τονίσει τη σημασία της ημέρας με έναν εύστοχο και οπτικά εντυπωσιακό τρόπο που θα γινόταν αμέσως αντιληπτός από τους κατοίκους αλλά και τους τουρίστες της πόλης. Στόχος είναι η συγκεκριμένη ενέργεια να καθιερωθεί διεθνώς τα επόμενα χρόνια.

Για να πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας χρησιμοποιήθηκε τελευταίας τεχνολογίας RGB φωτισμός, που «οδηγείται» από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και δίνει το μέγιστο αποτέλεσμα. Από τη μια μεριά απεικόνισε την αρχιτεκτονική του κτιρίου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και από την άλλη ανέδειξε τα χρώματα της Ελλάδας και της Δημοκρατίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης