Από την Εκάβη στην Ηλέκτρα

Από την Εκάβη στην Ηλέκτρα

Το «Αρχαίο Αίμα» έρχεται στην Αττική για τέσσερις μόνο παραστάσεις

Από την Εκάβη στην Ηλέκτρα
Τέσσερις εμβληματικές τραγικές ηρωίδες. Η Εκάβη, η Κλυταιμνήστρα, η Ηλέκτρα, η Κασσάνδρα. Όλες τους γυναίκες. Σε όλες τους κυλάει... «Αρχαίο Αίμα». Μια παράσταση της Σοφίας Σπυράτου, που εμπνέεται και βασίζεται σε μία σειρά από τραγωδίες για να μιλήσει για τη σχέση της γυναίκας με την εξουσία, τον έρωτα και τον θάνατο.

Ο αρχαίος κόσμος συναντά το σήμερα ένα Ψυχοσάβββατο. Μία ομάδα γυναικών μοιρολογεί πάνω από δύο αρχαίους τάφους στοιχειωμένη από τους αγαπημένους νεκρούς. Γύρω της μία άλλη ομάδα γυναικών αποτελούν τον Χορό. Παρακολουθεί, σχολιάζει, τραγουδά. Μέσα σε αυτό το σκηνικό η Εκάβη, η Κλυταιμνήστρα, η Ηλέκτρα και η Κασσάνδρα ζωντανεύουν για να μιλήσουν για το σήμερα και το πάντα μέσα από την ακριβή ποίηση των τραγικών.

Κλείσιμο


Η Λήδα Πρωτοψάλτη (Εκάβη), η Μάνια Παπαδημητρίου (Ηλέκτρα), η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου (Κλυταιμνήστρα) και η Βίκυ Παπαδοπούλου (Κασσάνδρα) ερμηνεύουν μέσα από θραύσματα τραγωδιών τις τέσσερις εμβληματικές αυτές ηρωίδες με τον Χορό να τις πλαισιώνει μιλώντας άλλοτε νέα και άλλοτε αρχαία ελληνικά. Στον ρόλο της Κορυφαίας του Χορού συναντάμε την Ηρώ Σαϊα.

Τη μουσική της ξεχωριστής αυτής παράστασης, που εμπνεύστηκε και σκηνοθετεί η Σοφία Σπυράτου, υπογράφει ο Σταύρος Ξαρχάκος. Μετά την πρεμιέρα του στις 22 Αυγούστου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ «Πρέσπεια», του οποίου υπήρξε και παραγγελία, το «Αρχαίο Αίμα» θα παρουσιαστεί για τέσσερις μόνο παραστάσεις στην Αττική. Στις 6 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί στο Κηποθέατρο Παπάγου, στις 7 Σεπτεμβρίου στη Νέα Σμύρνη, στις 14 Σεπτεμβρίου στην Ηλιούπολη και στις 16 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης