Τέλος εποχής για τον Αλόνσο;

Τέλος εποχής για τον Αλόνσο;

Δεν θα μας εξέπληττε αν ο Ισπανός πρωταθλητής δε βρίσκονταν στο grid το 2016.

Τέλος εποχής για τον Αλόνσο;
Όπως ίσως γνωρίζετε ο Αλόνσο έφυγε πέρυσι από τη Ferrari για τη McLaren υπογράφοντας με τη βρετανική εταιρεία ένα τριετές συμβόλαιο με τις ευλογίες της Honda. Από την πρώτη στιγμή είχαμε εκφράσει τις αμφιβολίες μας όσον αφορά στη δυνατότητα αγαστής συνεργασίας ανάμεσα στον Αλόνσο και τον Ρον Ντένις επικεφαλής του γκρουπ McLaren. Είναι γνωστό πως η σχέση των δυο υπήρξε εκρηκτική στο παρελθόν (2007) όταν ο Αλόνσο οδήγησε για τη McLaren.

Μετά τη συζήτησή τους στο Μπαχρέιν το 2007 δημιουργήθηκαν έντονα κύματα που έφεραν στην επιφάνεια το Stepney Gate και στέρησαν από τη McLaren τα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών. Γνωρίζοντας πολύ καλά σε τι αναφερόμαστε λέμε με βεβαιότητα πως ο Ντένις δεν είναι ένας άνθρωπος που συγχωρεί ή ξεχνά.

Επιπλέον ο Αλόνσο έχει φτάσει πλέον σε σημείο να μην κρύβει τη δυσφορία του
Κλείσιμο
για την υστέρηση της McLaren Honda. Μάλιστα ακούστηκε να λέει στην ενδοεπικοινωνία στους μηχανικούς πως είναι σαν να οδηγεί κινητήρα GP2.

Ο Ντένις αντέδρασε άμεσα: «Δεν είναι επαγγελματική συμπεριφορά αυτή. Οδηγεί έχει εκνευρισμό και κάνει δεικτικά σχόλια στους τεχνικούς αυτός δεν είναι και ο πιο εποικοδομητικός τρόπος επικοινωνίας. Είναι εσωτερικό θέμα η διαχείριση αυτής της κατάστασης».

Παρότι ο Αλόνσο λέει πως θέλει να τιμήσει το συμβόλαιό του ο Μπριατόρε που ποτέ δεν έπαψε να λειτουργεί παρασκηνιακά ως μάνατζερ του Ισπανού τόνισε: «Αν δε μπορεί να βρει μονοθέσιο νικητή στη F1, θα το βρει σε άλλη μορφή αγώνων». Οι δηλώσεις του Μπριατόρε και τα εμπρηστικά σχόλια του Αλόνσο εκδηλώθηκαν από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή.
Μια μέρα νωρίτερα την Πέμπτη ο Ρον Ντένις όπως ο ίδιος αποκάλυψε είχε ενημερώσει το Μπάτον για τις προθέσεις του να συνεργαστούν και το 2016. Ο Βρετανός μάλιστα ανέλαβε την ευθύνη της μικρής καθυστέρησης απολογούμενος στο Μπάτον.



Οι προσεκτικοί παρατηρητές έπιασαν και το σχετικό κλίμα στο grid όπου ο Ρον Ντένις συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της Honda motorsport, Γιασουχίσα Αράι και τον πρόεδρο της Honda Racing Corporation Τακαχίρο Χασίγκο συνομίλησαν με το Μπάτον στη σχάρα εκκίνησης ενώ ο Αλόνσο παρέμενε απαθής λίγα μέτρα παραπέρα.

Δεν θα μας εκπλήξει λοιπόν αν ο Μάγκνουσεν πάρει τη θέση του Αλόνσο του χρόνου χωρίς αυτό να είναι βέβαιο ότι θα συμβεί.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης