Βάλτε στο κυριακάτικο τραπέζι νόστιμες ιδέες

Βάλτε στο κυριακάτικο τραπέζι νόστιμες ιδέες

Ο Χριστόφορος Πέσκιας συνεργάζεται με τρεις εκλεκτούς διατροφολόγους σε μία πολύ ενδιαφέρουσα σειρά επεισοδίων, που τιτλοφορείται «Υγεία με Γεύση». Εκεί δείχνει πώς οι υγιεινές επιλογές μπορούν όχι μόνο να είναι ευεργετικές για τον οργανισμό, αλλά να έχουν και απαράμιλλη γεύση και πρωτοτυπία, αρχής γενομένης με το Κυριακάτικο τραπέζι

200213145622_42251501_l
Η διατροφή είναι το ίδιο σημαντική με την αναπνοή, την άσκηση, τον ύπνο. Είναι η βάση για μια ζωή με υγεία και ευεξία. Το αγαθό όμως αυτό συμπιέζεται μέσα στην καθημερινότητα και στις χιλιάδες απαιτήσεις της. Ας πάρουμε για παράδειγμα το κυριακάτικο τραπέζι, που συνενώνει κάθε εβδομάδα την ελληνική οικογένεια και βαθαίνει τη σχέση της. Το κυριακάτικο τραπέζι είναι στιγμή ιερή και παραδοσιακά συνοδεύεται με μαμαδίστικες συνταγές που συμβολίζουν τη γεύση, την άνεση, τη θαλπωρή, τη νοσταλγία, αλλά αρκετές φορές και τις πολλές θερμίδες, με τους πολλούς υδατάνθρακες που συνήθως περιέχουν. Σε αυτό ακριβώς το ζήτημα «απαντούν» με τις προτάσεις τους ο Χριστόφορος Πέσκιας και η διαιτολόγος – διατροφολόγος Βασιλική Πυρογιάννη, που συνεργάζονται για ένα μαγικό αποτέλεσμα. Τα μυστικά του γνωστού σεφ μεταμορφώνουν τις κλασικές συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι, ενώ αρώματα, γεύσεις και συνδυασμοί ερμηνεύονται υπό το πρίσμα της διατροφικής τους αξίας. Παράλληλα, οι κλασικές γεύσεις προετοιμάζονται με έναν ιδιαίτερο τρόπο, ενώ παραμένουν υγιεινές.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης