Ίλιγγος: Πέντε προβλήματα υγείας που τον προκαλούν – Πώς αντιμετωπίζονται

Ίλιγγος: Πέντε προβλήματα υγείας που τον προκαλούν – Πώς αντιμετωπίζονται

Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του ιλίγγου είναι η κατανόηση της αιτίας του. Ενημερωθείτε σχετικά με τις καταστάσεις που τον προκαλούν και διερευνήστε τη ρίζα του προβλήματος

vertigo_2151129847
Η αίσθηση πως όλα γυρίζουν έχει και διαφορετικές αιτιολογίες. Το υγρό του μέσου ωτός, οι μετατοπισμένοι κρύσταλλοι στο εσωτερικό του αυτιού, η νόσος Meniere, η αιθουσαία νευρίτιδα και η αιθουσαία ημικρανία μπορούν να προκαλέσουν ίλιγγο, σύμφωνα με τη Δρ Mina Le, ωτορινολαρυγγολόγο-χειρουργό κεφαλής και τραχήλου με το Mountainside Medical Group στο Νιου Τζέρσεϊ.

«Εάν ο ίλιγγος σας προέρχεται από υγρό του μέσου ωτός, πιθανότατα έχετε προβλήματα ακοής και μπορεί να ακούγεστε σαν να είστε κάτω από το νερό. Επίσης, θα μπορούσε να προέρχεται από πόνο ή πίεση στο επηρεαζόμενο αυτί. Συνήθως το πρόβλημα ξεκινά μετά από ένα κρυολόγημα. Ένας γιατρός μπορεί να εξετάσει το τύμπανο του αυτιού σας για να επιβεβαιώσει αυτή τη διάγνωση. Θα σας χορηγηθούν αντιβιοτικά εάν πρόκειται για οξεία λοίμωξη και αποσυμφορητικά και θεραπεία με ρινικές πλύσεις εάν πρόκειται για χρόνια λοίμωξη» σημειώνει.

Από την άλλη, οι σύντομες περίοδοι ζάλης θα μπορούσαν να οφείλονται σε καλοήθη παροξυσμικό ίλιγγο θέσης: «Εάν ο ίλιγγος διαρκεί μόνο μερικά δευτερόλεπτα κάθε φορά και εάν προκαλείται με το γύρισμα του κεφαλιού σας ή με το γύρισμα στο κρεβάτι, το πιθανότερο είναι να έχετε αυτή την πάθηση, κατά την οποία οι κρύσταλλοι στο εσωτερικό του αυτιού σας μετατοπίζονται. Η συνεργασία με έναν φυσικοθεραπευτή μπορεί να βοηθήσει» εξηγεί.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης