Η Νο1 δραστηριότητα που δεν πρέπει να λείπει από την καθημερινή ζωή κάθε 50αρας

Η Νο1 δραστηριότητα που δεν πρέπει να λείπει από την καθημερινή ζωή κάθε 50αρας

Η εμμηνόπαυση μπορεί να συμβεί στα 40 ή στα 50 , αλλά η μέση ηλικία είναι τα 51 έτη. Πρόκειται για μια περίοδο που σηματοδοτείται από πλήθος αλλαγών στη διάθεση, τον ύπνο, την οστική πυκνότητα, τον μεταβολισμό... Ένας ειδικός μας συμβουλεύει για τη δραστηριότητα που δεν πρέπει να λείπει από την καθημερινότητα κάθε γυναίκας στην εμμηνόπαυση

senior_woman_fit_workout_pilates_485865010
*Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης & Βαλκανιονίκης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία και Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan, Επιστημονικός Συνεργάτης Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης (ΕΛ.ΕΤ.ΕΜ)

Η εμμηνόπαυση διαγιγνώσκεται αφού έχουν περάσει 12 μήνες χωρίς έμμηνο ρύση και σηματοδοτεί το τέλος της αναπαραγωγικής περιόδου της γυναίκας. Η εμμηνόπαυση μπορεί να συμβεί στα 40 ή στα 50 , αλλά η μέση ηλικία είναι τα 51 έτη.

Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσική βιολογική διαδικασία. Τα σωματικά και τα συναισθηματικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μπορεί να διαταράξουν τον ύπνο σας, να μειώσουν την ενέργειά σας ή να επηρεάσουν τη συναισθηματική υγεία όπως την εμφάνιση έντονου stress, άγχους και κατάθλιψης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης