Άσκηση: Το απρόσμενο χαρακτηριστικό που φρενάρει τη διάθεση μιας γυναίκας να αθληθεί

Άσκηση: Το απρόσμενο χαρακτηριστικό που φρενάρει τη διάθεση μιας γυναίκας να αθληθεί

Ένα μάλλον ελκυστικό γυναικείο χαρακτηριστικό μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην διάθεση, αλλά και την άνεση μιας γυναίκας να ασθληθεί - Δείτε ποιο είναι αυτό

exercise_1661550886
Αν νομίζετε ότι η σχέση ενός ανθρώπου με την άσκηση επηρεάζεται μόνο από τις συνήθειες που έχει αποκτήσει ως παιδί ή την καθημερινότητα που διαμορφώνει ως ενήλικας, οι ειδικοί έρχονται τώρα να προσθέσουν για τις γυναίκες έναν ακόμη, σωματικό παράγοντα: Το μέγεθος του στήθους! Έρευνα που δημοσιεύεται στο Journal of Reconstructive Surgery (JPRAS Open) υποστηρίζει ότι οι γυναίκες που έχουν μεγαλύτερο στήθος τείνουν να ασκούνται λιγότερο συχνά, αλλά και να αποφεύγουν την άσκηση υψηλής έντασης. Παράλληλα, παρόμοια ερευνητικά ευρήματα παρατηρούν πολύ βελτιωμένη συμμετοχή των γυναικών σε δραστηριότητες σωματικής άσκησης μετά από χειρουργική επέμβαση μείωσης στήθους.

Στην έρευνα, που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Flinders, με την υποστήριξη του Parkrun UK Research Board, ενός οργανισμού που προωθεί εκδηλώσεις τρεξίματος και πεζοπορίας 5 χιλιομέτρων σε όλο τον κόσμο, πήραν μέρος 2.000 γυναίκες όλων των ηλικιών και διαφορετικών επιπέδων φυσικής κατάστασης, από την Αυστραλία, την Αγγλία και τη Νότιο Αφρική.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης