Άνοια: Η απώλεια αυτής της αίσθησης αυξάνει τον κίνδυνο νόσου – Δεν είναι η ακοή

Άνοια: Η απώλεια αυτής της αίσθησης αυξάνει τον κίνδυνο νόσου – Δεν είναι η ακοή

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η απώλεια μιας από τις πέντε αισθήσεις μας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο άνοιας - Πώς θα προστατευθούμε

old_woman_happy
Καθώς το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται, τα συστήματα υγείας παγκοσμίως έρχονται ολοένα και περισσότερο αντιμέτωπα με περιστατικά άνοιας, μιας ανίατης, εκφυλιστικής πάθησης που επηρεάζει την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου, επιδρώντας αρνητικά στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων που υποφέρουν από αυτή. Στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας προσπάθειας που γίνεται με στόχο τον εντοπισμό των παραγόντων κινδύνου που οδηγούν στην ανάπτυξη άνοιας και την πρόληψή τους, μια ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Michigan κατέληξε σε ένα πρωτότυπο συμπέρασμα: Η απώλεια όρασης φαίνεται να συνδέεται στενά με την άνοια. Τα νέα ερευνητικά συμπεράσματα δημοσιεύονται στο JAMA Ophthalmology.

Ειδικότερα, οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα σχεδόν 3.000 Αμερικανών πολιτών άνω των 71 ετών. Οι ηλικιωμένοι συμμετέχοντες είχαν πάρει μέρος στην Εθνική Μελέτη για τις τάσεις της υγείας και της γήρανσης (NHATS), στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκε η όραση των συμμετεχόντων σε μικρή και μεγάλη απόσταση, καθώς και το κατά πόσο ήταν σε θέση να διακρίνουν αντικείμενα σε διαφορετικά υπόβαθρα. Παράλληλα, οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους τα ιατρικά δεδομένα των συμμετεχόντων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έπασχαν από άνοια.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης